ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Μουζάλα

Όλο το παρασκήνιο της παραίτησης Μουζάλα

Σε πυρ ομαδόν κατά Μουζάλα για την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό εξελίχθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπουργός δέχτηκε τα πυρά όχι μόνο της ομάδας των «53», αλλά και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που ανήκουν στην ηγετική ομάδα.

Δεν ήταν, δηλαδή, οι «συνήθεις ύποπτοι», Τ. Χριστοδουλοπούλου και Π. Λάμπρου, αλλά και ο Ν. Φίλης, ο Π. Σκουρλέτης, ο Ν. Βούτσης, ο Ν. Σκορίνης, κ.ά. Τα μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούν τον Γ. Μουζάλα ότι δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, ενώ κάποιοι θύμισαν ότι πέρσι δεν είχε πάρει το παραμικρό μέτρο για προστατέψει τους πρόσφυγες από την επερχόμενη κακοκαιρία. Το αποτέλεσμα ήταν πρόσφυγες να «θαφτούν μέσα στα χιόνια» και να μεταφερθούν εκ των υστέρων σε ξενοδοχεία και χώρους με στοιχειώδη προστασία απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Κριτική ασκήθηκε και στον τρόπο με τον οποίο προστατεύονται (ελλιπώς) τα ασυνόδευτα παιδιά τα οποία αντιμετωπίζουν πολλαπλάσιους κινδύνους σε σχέση με τους ενήλικες.

Η απάντηση του Γ. Μουζάλα, σύμφωνα με μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, ήταν η μονίμως επαναλαμβανόμενη, όταν βρίσκεται στα δύσκολα: «Αν δεν τα κάνω καλά, αν είμαι αναποτελεσματικός, τότε να παραιτηθώ!». Απειλή που διατύπωσε, αυτή τη φορά, εκ του ασφαλούς, όπως εξήγησε στο CNN Greece, το ίδιο μέλος της ΠΓ.

Τι σκέφτεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Μουζάλα;

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Cnn.gr