ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές Κεντροαριστερά: Η απάντηση Αλιβιζάτου στις πιέσεις Ανδρουλάκη για τις εκλογές

Εκλογές Κεντροαριστερά: Η απάντηση Αλιβιζάτου στις πιέσεις Ανδρουλάκη για τις εκλογές

Πίεση της μεριάς Ανδρουλάκη για τις κάλπες στην Κεντροαριστερα. Προσπαθεί να τις περιορίσει όσο μπορεί. Απαντητική επιστολή Αλιβιζάτου. Συστήνει αυτοσυγκράτηση, πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Όσο οι μέρες περνούν τόσο αυξάνεται η πίεση στους υποψήφιους και ειδικά σε όσους δίνουν μάχη για την δεύτερη θέση. Χαρακτηριστική ειναι η συζήτηση για τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν ανα την χώρα. Οι εκπρόσωποι του Ν. Ανδρουλάκη είχαν ενστάσεις για το εύρος της διαδικασίας και αυτό προκάλεσε την γραπτή απάντηση του κ. Ν. Αλιβιζάτου, ο οποίος χαρακτηριστικά λέει οτι : «είναι αδιανόητο 3 μέρες πριν από τη γενική δοκιμή της προσεχούς Κυριακής 5.11.2017 να τίθενται κεντρικά, τέτοιου είδους ζητήματα».

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

«Aγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής μας, συζητήθηκαν περιστατικά που σημειώθηκαν σε αρκετούς νομούς της χώρας, όπου εκδηλώθηκαν διαφωνίες μεταξύ εκπροσώπων των υποψηφίων για την ίδρυση και τη στελέχωση Εκλογικών Τμημάτων. Η εκπρόσωπος του κ. Ανδρουλάκη είχε μάλιστα είχε υποβάλει και σχετικό υπόμνημα (τα κύρια σημεία του οποίου, σημειωτέον, επανέλαβε εκ μέρους του τελευταίου, σε νεότερο υπόμνημά του προς εμένα, σήμερα το πρωί, ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος).

Η αντίδραση της Επιτροπής μας στα ανωτέρω υπήρξε ομόφωνη και κατηγορηματική: είναι αδιανόητο 3 μέρες πριν από τη γενική δοκιμή της προσεχούς Κυριακής 5.11.2017 να τίθενται κεντρικά, τέτοιου είδους ζητήματα. Όπως έχουμε επανειλημμένως υπογραμμίσει, αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των διαφορών είναι πρώτα-πρώτα οι υπεύθυνοι περιφερειών του Δικτύου Εμπιστοσύνης, σε συνεργασία προφανώς με τις οικείες ΝΟΕ και μόνο «κατ’ έφεση» η υπό την προεδρία μου Επιτροπή Ενστάσεων. Η τελευταία παρενέβη ήδη σε δεκάδες περιπτώσεις. Αυτή τη στιγμή, εν τούτοις, που προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο στις κάλπες και που περιοδεύουμε γι’ αυτό το σκοπό σε όλη τη χώρα, δεν μπορούμε, ούτε και πρέπει να επιληφθούμε.

Ας μου επιτραπεί, σ’ αυτό το σημείο, να διατυπώσω μια πιο προσωπική σκέψη: 10 μέρες πριν από τον πρώτο γύρο, είναι στοιχειώδες καθήκον όλων όσων εμπλεκόμαστε σε αυτή την περιπέτεια όχι απλώς να δείξουμε αυτοσυγκράτηση, αλλά προπάντων πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Στο κάτω-κάτω της γραφής οι υποψήφιοι είναι μεν αντίπαλοι στην επικείμενη ψηφοφορία, είναι όμως προπάντων ΣΥΝΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ. Προφανώς, αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τους φίλους και τους υποστηρικτές τους.

Όχι μόνον για πρακτικούς λόγους (αφού δεν υπάρχει ο αναγκαίος χρόνος) αλλά προπάντων για ηθικούς, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΑ, ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ όλων μας.

Με τους φιλικούς χαιρετισμούς μου,

Καθηγητής Ν.Κ. Αλιβιζάτος».