ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Καθοριστικό debate απόψε (06/11) εν όψει της Κυριακής

Κεντροαριστερά: Καθοριστικό debate απόψε (06/11) εν όψει της Κυριακής

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς. Οι υποψήφιοι θα διασταυρώσουν «τα ξίφη τους» απόψε (06/11/2017) στις 21:00 το βράδυ, στο δεύτερο debate, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.

Τις ερωτήσεις θα υποβάλλουν δημοσιογράφοι από τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας. Συγκεκριμένα, θα συντονίσουν από κοινού οι Δώρα Αναγνωστοπούλου (ΕΡΤ) και Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΪ) και θα ρωτήσουν οι Στεφανία Μουρελάτου (AΝΤ1), Ιορδάνης Χασαπόπουλος (Mega), Κάτια Μακρή (Star), Ράνια Τζίμα (Alpha) και Αμαλία Κάτζου (Epsilon).

Η συζήτηση θα περιλαμβάνει έξι κύκλους. Θα ξεκινήσει με μία κοινή ερώτηση προς όλους τους υποψηφίους που θα απευθύνουν οι συντονιστές και θα κλείσει με τον ίδιο τρόπο. Οι ερωτήσεις δεν επιτρέπεται να υπερβαίνουν τα 30 δευτερόλεπτα και οι απαντήσεις τα 100 δευτερόλεπτα.

Οι θεματικές ενότητες θα αφορούν σε ερωτήσεις για τον υπό διαμόρφωση φορέα, την οικονομία και την ανάπτυξη καθώς και την κατηγορία «δημοκρατία – θεσμοί – πολίτευμα». Πριν από την ολοκλήρωση του debate, οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να κάνουν ερώτηση σε κάποιον από τους αντιπάλους τους.

Η αποψινή, δεύτερη τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, σηματοδοτεί την αντίστροφή μέτρηση μιας διαδικασίας που δημιούργησε προσδοκίες στον κόσμο της παράταξης για να κολλήσει, στη συνέχεια, σε θέματα διαδικασίας ή όπως την προηγούμενη εβδομάδα σε θέματα δομής και λειτουργίας του νέου φορέα, που δεν αφορούν την ατζέντα των ζητημάτων που απασχολούν και ενδιαφέρουν τους πολίτες.

Αποτέλεσμα, ο πήχης των προσδοκιών για τη συμμετοχή του κόσμου να έχει τεθεί σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Η συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα, αυτό θα κρίνει την επιτυχία της διαδικασίας εκλογής αλλά και συνολικότερα την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος.