Κεντροαριστερά: Χαμός με τα ψηφοδέλτια - Φώφη Γεννηματά: «Να ειπωθούν ονόματα»

Κεντροαριστερά: Χαμός με τα ψηφοδέλτια - Φώφη Γεννηματά: «Να ειπωθούν ονόματα»

Στα ύψη το πολιτικό «θερμόμετρο» για την νέα ηγεσία της Κεντροαριστεράς, λίγες ώρες πριν από την «καυτή» τηλεμαχία των υποψηφίων.

Αφορμή για την ένταση που έχει δημιουργηθεί στάθηκαν καταγγελίες στην Επιτροπή Αλιβιζάτου, για διακίνηση ψηφοδελτίων από υποψήφιους χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα.

Η Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τις σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή».

«Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει τη μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια» τονίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Σφοδρή αντίδραση Γεννηματα: «Να ειπωθούν ονόματα»

Σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου σε άτυπη ενημέρωση, το Γραφείο Τύπου της Φώφης Γεννηματά επισημαίνει:

  1. Πρέπει να ειπωθούν ονόματα
  2. Η Επιτροπή Αλιβιζάτου είμαστε βέβαιοι ότι θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ψηφοφορία από τις παλαιοκομματικές λογικές.
  3. Το αυθεντικά νέο δεν χωρά τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές.

Το θέμα σχολίασε και η πλευρά του Σταύρου Θεοδωράκη, κάνοντας λόγο για παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις. «Αντί να δούμε μπροστά και να πάμε σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, κάποιοι άρχισαν να τυπώνουν ψηφοδέλτια για να τα διακινήσουν σταυρωμένα. Καλώς ήλθατε στη δεκαετία του '70! Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ. Και από μερικούς, μάλιστα, που τον καταγγέλλουν στα λόγια, αλλά αντιγράφουν τις χειρότερες παραδόσεις του, παραβιάζοντας και τις αποφάσεις της Επιτροπής Αλιβιζάτου» υπογραμμίζεται.