ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κέρκυρα: Συνάντηση Κουρουμπλή με ναυτεργάτες

Κέρκυρα: Συνάντηση Κουρουμπλή με ναυτεργάτες

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Αγιος Σπυρίδων», είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Διονύση Καλαματιανού και των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη.

Η συνάντηση έγινε έπειτα από αίτημα του Σωματείου, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ήδη έναν πρώτο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων και έχει εξαγγείλει και νέο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Βιτουλατίδης έθεσε στον κ. Κουρουμπλή τα ζητήματα της αντικατάστασης του διαλείμματος 35 λεπτών που ισχύει στη συγκεκριμένη γραμμή για τους ναυτεργάτες, με διακοπή μίας ώρας, την αύξηση των μισθών κατά 3%, τον υπολογισμό της νυκτερινής αμοιβής, για όσες ώρες νυκτερινής εργασίας κάνουν τα πληρώματα, την αύξηση της σύνθεσης του πληρώματος των μηχανοστασίων, για τα ανοιχτού τύπου πλοία με ένα μαθητευόμενο μηχανής, την αλλαγή του νόμου περί ακινησίας των πλοίων και την επάνδρωσή τους κατά την ακινησία.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη βούληση του Υπουργείου να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, καθώς και να προωθηθούν λύσεις στα θέματα που αφορούν το Υπουργείο. Σημείωσε κυρίως το θετικό πρίσμα, υπό το οποίο το υπουργείο εξετάζει τα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς και τη βούληση για πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των ναυτικών.

Οι κ.κ. Κουρουμπλής και Καλαματιανός επέμειναν στην ανάγκη της ορθής και απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας, στα ζητήματα που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών στα πλοία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις