Παππάς: Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα το δικό της σύστημα μικροδορυφόρων

Newsroom Newsroom

Παππάς: Η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα το δικό της σύστημα μικροδορυφόρων

Η οικογένεια ευρωπαϊκών δορυφόρων «Κοπέρνικος» θα πρέπει να αξιοποιηθεί για να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες της έξυπνης γεωργίας, γεγονός που θα βοηθήσει την Ελλάδα να διασφαλίσει τη θέση της στην εποχή μετά την κρίση.

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς μιλώντας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας euractiv.com, στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γαία Επιχειρείν» στη Θεσσαλονίκη για την «Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας».

«Τώρα που η χώρα βγαίνει από το πρόγραμμα διάσωσης, είναι χρέος μας να ενδυναμώσουμε τις ψηφιακές μας δεξιότητες για να γυρίσουμε σελίδα στην κατεύθυνση της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης», τόνισε ο Ν. Παππάς στο πλαίσιο του συνεδρίου, συμπληρώνοντας ότι «τα προγράμματα ευφυούς ψηφιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας μπορούν να οδηγήσουν σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, η εφαρμογή του το οποίου θα φέρει αύξηση στα εισοδήματα, μείωση του κόστους, βελτίωση των προϊόντων και της παραγωγικότητας και νέες θέσεις εργασίας».

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για δημιουργία Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, η οποία θα διασυνδεθεί ως «hub» με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα. Δεσμεύτηκε δε ότι η χώρα θα αποκτήσει σύντομα το δικό της σύστημα μικροδορυφόρων, το οποίο θα αναπτυχθεί αποκλειστικά από ελληνικά πανεπιστήμια. «Το δικό μας σύνθημα είναι ότι θέλουμε την τεχνολογία του αύριο σήμερα για όλους», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μιλώντας στην euractiv στο περιθώριο του συνεδρίου, ο υπουργός επεσήμανε ότι ο ρόλος του «Κοπέρνικου» θα είναι ουσιαστικός στη νέα εθνικής στρατηγική της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αξιοποιήσει πλήρως το εν λόγω πρόγραμμα για να βελτιστοποιήσει τις δυνατότητες της έξυπνης γεωργίας και να επιταχύνει την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved