ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, ξεπερνάνε την πραγματικότητα

Μπακογιάννης για άδεια Κουφοντίνα: Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά, ξεπερνάνε την πραγματικότητα

Την 48ωρη άδεια που χορηγήθηκε στο «πιστόλι» της 17 Νοέμβρη και 11 φορές ισόβια, Δημήτρη Κουφοντίνα, σχολίασε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, γιος τους δολοφονημένου από την τρομοκρατική οργάνωση Παύλου Μπακογιάννη.

Ο Κώστας Μπακογιάνης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ANT1, εξέφρασε την οργή του λέγοντας χαρακτηριστικά «στην αρχή έπαθα σοκ. Λέω δεν είναι δυνατόν, δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, διότι κάτι τέτοιο ξεπερνάει την πραγματικότητα».

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να μην δουν τα παιδιά μας, εμένα και της αδελφής μου, ειδήσεις, να μην δουν δελτίο. Για όλους όσοι έχουν χάσει κάποιον δικό τους άνθρωπο, είναι γνωστό ότι πρέπει να εξηγήσεις στα παιδιά όταν σε ρωτάνε «πού είναι ο παππούς; Γιατί σκότωσαν τον παππού;», συνέχισε.

Όπως είπε «κάποια στιγμή η συζήτηση τελειώνει «τώρα που είναι;». Απαντάς «στη φυλακή». Λένε «θα μείνουν φυλακή;». Λες «φυσικά». Αυτό που αναρωτιέμαι είναι πώς έχει γίνει έτσι η πατρίδα μας που αυτήν την ώρα ο Κουφοντίνας είναι στο σπίτι του, με τους φίλους του και πίνει τα τσιπουράκια του».

«Είναι απολύτως υποκριτικό αυτό που κάνει η Κυβέρνηση και ο κ. Κοντονής», επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης, κάνοντας λόγο για «μνημείο χυδαιότητας» σε ότι αφορά την αντιπαράθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την Ντόρα Μοπακογιάννη στην Βουλή.

Όπως τόνισε, «ο Κουφοντίνας δεν έχει πει ποτέ ότι μετάνιωσε, αλλά αντίθετα λέει ότι θέλει να συνεχίσει. Είναι ένας άρρωστος άνθρωπος. Και λέει και το ανήκουστο ό,τι θα ασκήσει επαγγελματική δραστηριότητα. Σοβαρά; Η μόνη δραστηριότητα είναι να κάνει ληστείες για να ζήσει και να φτιάξει αυτό το σπίτι που ζει η οικογένεια του τώρα».

Ερωτηθείς για την δήλωση του «φοβάμαι, ότι θα πάω και σε άλλη κηδεία θύματος», είπε ότι «προσπαθώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό η Κυβέρνηση; Ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις με άλλα κράτη. Ξέρουν ότι θα δημιουργήσουν κλίμα δυσαρέσκειας στην κοινωνία και μια αίσθηση ατιμωρησίας», είπε, καταλήγοντας ότι «πιστεύω ότι κάποιοι, κάπως, «κρατάνε» τον Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικές ειδήσεις