ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννη: Fake story της κυβέρνησης η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο

Κεφαλογιάννη: Fake story της κυβέρνησης η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο

Όλγα Κεφαλογιάννη | Ειδήσεις: Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξαπολύει την Κυριακή (12/11/2017), μέσω συνέντευξής της, η βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για «καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο»

«Η αφήγηση περί "καθαρής εξόδου" δεν είναι παρά το fake story της κυβέρνησης. Κυρίως διότι με τις επιλογές της έχει φροντίσει να δεσμεύσει την Ελλάδα σε μια μακρά περίοδο υψηλών πλεονασμάτων και επιτροπείας», δηλώνει η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο».

Στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνει η ΝΔ στην περίπτωση που η κυβέρνηση διαθέσει το κοινωνικό μέρισμα με τον τρόπο που εκείνη επιλέξει και όχι με τον τρόπο που επιθυμεί η ΝΔ, η κ. Κεφαλογιάννη απαντά μεταξύ άλλων ότι «είναι ευκαιρία για την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση της ΝΔ. Αν έχει την πολιτική τόλμη, ας το πράξει».

Διαβάστε επίσης:

Αναφέρει ότι «το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να εκφράσει τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και τις προσδοκίες τους για το μέλλον», για να προσθέσει πως «η ΝΔ υπήρξε διαχρονικά ένα κόμμα που περιελάμβανε στελέχη διαφορετικών τάσεων και απόψεων, ωστόσο ποτέ δεν εγκατέλειψε τη βασική της ιδεολογική και πολιτική σταθερά, επιδιώκοντας να υπερβαίνει την πόλωση και να βρίσκει κοινά αποδεκτές λύσεις. Πιστεύουμε στις συνθέσεις και όχι στις συγκρούσεις».

Στο ερώτημα αν έχουν εκλείψει εσωκομματικοί διαχωρισμοί δύο χρόνια μετά την εκλογή νέας ηγεσίας στη ΝΔ, απαντά ότι τιμά και σέβεται τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της παράταξης, ότι συνεργάστηκε απόλυτα αρμονικά μαζί τους, «έχω άψογη συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά "είμαστε όλοι Νέα Δημοκρατία"».

Με αφορμή τα Paradise Papers, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει πως το ένα ζήτημα είναι «η προφανής ανάγκη για φορολόγηση των κερδών των επιχειρήσεων με τόπο δίκαιο χωρίς “παραδείσους” φοροαποφυγής» και πως το δεύτερο «είναι η απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης, με όρους φτηνού λαϊκισμού, να δημιουργήσει θέματα και αντιπερισπασμούς εκεί που δεν υπάρχουν».

Ερωτηθείσα, τέλος, εάν την ενδιαφέρει το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς της στο δήμο Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019, απαντά ότι το ενδιαφέρον της για την πόλη είναι αυτονόητο καθήκον, για να σημειώσει ωστόσο: «Είναι ξεκάθαρο όμως ότι βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την πολιτική αλλαγή και την εκλογική νίκη της ΝΔ. Καμία άλλη σκέψη δεν χωράει μπροστά σε αυτόν τον στόχο».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις