Παπαδημούλης: Επιδιώκουμε πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την ενισχυμένη ένταξη των γυναικών

Παπαδημούλης: Επιδιώκουμε πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την ενισχυμένη ένταξη των γυναικών

«Επιδιώκουμε πολιτικές που θα ενθαρρύνουν την ενισχυμένη ένταξη των γυναικών» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο συνέδριο για «Τα Δικαιώματα των γυναικών σε Ταραγμένους Καιρούς», υπό την αιγίδα του Α΄ αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Με την ιδιότητά του και ως αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αρμόδιος για Θέματα Ισότητας των Φύλων και τη Διαφορετικότητα, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εργοδότης, μαζί και με τον θεσμικό και πολιτικό του ρόλο, προστατεύει και προωθεί αυτό το δικαίωμα της ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών, παρέχει ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες, σέβεται τη διαφορετικότητα και δεν προβαίνει σε διακριτική μεταχείριση, θεωρώντας τα παραπάνω ως αναπόσπαστες αξίες».

Το ετήσιο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, είχε στόχο να διευρύνει την πολιτική δέσμευση προς την προώθηση της έμφυλης ισότητας, να ενεργοποιήσει όλους τους ενδιαφερόμενους και να βελτιώσει την αμοιβαία συνεργασία για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών.

Στο ευρύ φάσμα θεμάτων που συζητήθηκαν συμπεριελήφθησαν η παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, τα βασικά εμπόδια στην ισότητα των φύλων στην οικονομική ενδυνάμωση και την πολιτική συμμετοχή, το διεθνές γυναικείο κίνημα, η βία κατά των γυναικών και η σχέση της με άλλες μορφές βίας.

Οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επικεντρώθηκαν επίσης σε τρόπους δράσης για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών για ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ