Τι συζήτησαν Τσίπρας-Μακρόν στο Παρίσι (pics-vid)

Τι συζήτησαν Τσίπρας-Μακρόν στο Παρίσι (pics-vid)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια ώρα και ένα τέταρτο διήρκεσε το πρόγευμα που πρόσφερε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον Εμανουέλ Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο.

Το βίντεο της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα με την θερμή υποδοχή του Γάλλου Προέδρου.

Κατά την αποχώρηση του κ. Τσίπρα, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να συζητούν στο κεφαλόσκαλο, χωρίς κοινές δηλώσεις.

tsipras makron 2

Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη και το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Αλέξης Τσίπρας και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

tsipras makron 5

Ο κ.Τσίπρας, στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής των χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στην οποία θα πάρουν μέρος οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της ΕΕ και έξι ανατολικών χωρών εταίρων, της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Λευκορωσίας, της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από την συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας - «Η περιπέτεια της Ελλάδας τελειώνει τον Αύγουστο»

PHOTO GALLERY