ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς

Πυρά Μητσοτάκη σε Τσίπρα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς

Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ «για την κάλυψη που προσφέρει στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο» στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή έκανε λόγο για πλήρη ταύτιση Τσίπρα – Καμμένου και υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός έπεσε σε αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα, υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον κύριο Καμμένο. Ό, τι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου, είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Αυτό επιβεβαιώθηκε», είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν και διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: Πρώτον, γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονταν μεσάζοντες; Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας κύριε Τσίπρα για τον κ. Παπαδόπουλο. Δεύτερο ερώτημα: Επιτρέπετε στον πρωθυπουργό κ. Πρόεδρε της Βουλής να διαβάζει το υλικό απόρρητων εγγράφων αλλά απαγορεύετε στους βουλευτές να δουν τα ίδια έγγραφα. Αυτό λέγεται συγκάλυψη. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Αν έχετε την καλοσύνη κ. Τσίπρα πείτε μας αν ο πρέσβης έχει συμπεριλάβει στην επίσημη αποστολή τον κ. Παπαδόπουλο κι αν αυτός συμμετέχει στο σουρεαλιστικό δράμα στο υπουργείο Άμυνας, όπου ο υπουργός έδωσε εντολή να συλληφθεί ο αξιωματικός που αποκάλυψε πράγματα. Τι είπε κύριε Τσίπρα ο πρέσβης σε αυτό το τηλεγράφημα; Για ποιον δουλεύει ο κύριος Παπαδόπουλος; Ήταν μεσάζων; Γιατί κύριε Καμμένε δώσατε εντολή στον κ. Παπαδόπουλο; Θα απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα;

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Όχι μόνο επειδή η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει την υπόθεση, αλλά κι επειδή υπάρχουν κοινοβουλευτικά εργαλεία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε επίσης από τον υπουργό Άμυνας, στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών να προσέλθει ο κ. Κυριακίδης, προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών. «Να έρθει ο κ. Παπαδόπουλος. Να έρθει αν τον βρούμε ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως να πούμε και στον κύριο Ρουμπάτη να έρθει; Για σας δουλεύει, στέλεχος της ΕΥΠ είναι. Γιατί κρατικές υπηρεσίες είναι αυτές που ζήτησαν την συμμετοχή της ΕΥΠ».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό με προσωπικούς χαρακτηρισμούς: «Κύριε Τσίπρα δεν θα το έλεγα αν ο εκπρόσωπός σας δεν είχε προχωρήσει σε μια ανακοίνωση με άκρως επιθετικό ύφος. Με χαρακτήρισε ο κ. Τζανακόπουλος θρασύδειλο. Είστε θρασύς γιατί μας κουνάτε το δάχτυλο ενώ έχετε την φωλιά σας λερωμένη. Και είστε δειλός γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας.

Όσο για τις offshore εδώ πέρα θα είμαστε. Να συζητήσουμε για όλα. Να ξανασυζητήσουμε για τη Siemens, για τα Paradise Papers. Αλλά και για τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου. Αλλά και τις σχέσεις της Αυγής με offshore εταιρείες. Αλλά σήμερα θα απολογηθείτε εσείς» είπε κλείνοντας ο αρχηγός της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις