ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Συμπαράταξη - Ποτάμι: «Αυτός είναι ο λόγος που δημοσιεύσαμε τα απόρρητα έγγραφα»

Δημοκρατική Συμπαράταξη - Ποτάμι: «Αυτός είναι ο λόγος που δημοσιεύσαμε τα απόρρητα έγγραφα»

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με κοινή δήλωση όλων των βουλευτών τους, που υπογράφουν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (27/11/2017) τα τρία απόρρητα έγγραφα. Αφορούν πρακτικά του ΚΥΣΕΑ και έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, «για απόπειρα να αποκρύψουν από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου τα τρία έγγραφα που κατατέθηκαν στον προεδρεύοντα της Βουλής, στη συνεδρίαση της 14ης Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να αναγνωστούν από τα μέλη του σώματος, προστατεύοντας το απόρρητό τους».

Οι βουλευτές των δυο κομμάτων κάνουν λόγο για απόδειξη άγνοιας της διάκρισης των εξουσιών από τους υπουργούς και τον πρόεδρο της Βουλής, τη στιγμή που ένα εξ αυτών, το είχε καταθέσει στη Βουλή όπως ισχυρίζονται, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας. Μιλούν επίσης για σοβαρό θεσμικό και πολιτικό ζήτημα: «Κάθε απόπειρα να μην ενημερωθούν τα μέλη της Βουλής για μια σκανδαλώδη κι επικίνδυνη υπόθεση, στοχεύει στη συγκάλυψη ευθυνών που είναι ανοικτό ζήτημα το πόσο ψηλά φτάνουν», αναφέρουν στη δήλωσή τους οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα έγιναν στη συζήτηση στη Βουλή τη Δευτέρα (27/11)

Σχετικές ειδήσεις