ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος: Κάθε δότης μυελού οστών σώζει κυριολεκτικά μια ζωή

Προκόπης Παυλόπουλος: Κάθε δότης μυελού οστών σώζει κυριολεκτικά μια ζωή

Προκόπης Παυλόπουλος | Ειδήσεις: Στη σπουδαιότητα της μεταμόσχευσης μυελού των οστών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας τη Δευτέρα στην εκδήλωση «Γέφυρα Ζωής» γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που διοργάνωσε η ΦΛΟΓΑ και το ΚΕΔΜΟΠ-«Χάρισε ζωή».

«Κάθε δότης μυελού οστών έχει το προνόμιο, κυριολεκτικώς, να σώσει μια ζωή συνανθρώπου», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

«Η παρουσία μου μαζί σας έχει ως στόχο να αναδείξει, για μια ακόμη φορά, την τεράστια ανθρωπιστική αξία των μεταμοσχεύσεων εν γένει, ιδίως δε των μεταμοσχεύσεων μυελού οστών», και πρόσθεσε ότι «η μεταμόσχευση μυελού οστών είναι η τελευταία ελπίδα ζωής σε ενήλικες -πρωτίστως δε σε παιδιά- όταν όλα τα άλλα μέσα στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης έχουν “σιγήσει”».

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε πως «οι μεταμοσχεύσεις, όταν γίνονται στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και ιατρικώς lege artis, συνιστούν την υπέρτατη έμπρακτη έκφραση Ανθρωπισμού, με την έννοια της ευγενέστερης συμπαράστασης προς τον πλησίον».

«Εκείνης, που, κατά την Χριστιανική Διδασκαλία, εκκινεί από την αφετηρία της Αγάπης προς τον πλησίον για να καταλήξει στην πλήρη ταύτιση με αυτόν, όπως προτρέπει η ενσυνείδητη μετάβαση από το «Αγαπάτε αλλήλους» στο «Αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτόν», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σχετικές ειδήσεις