ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπ. Γαληνός: Γιατί δεν θέλω τα βουλευτικά προνόμια

Σπ. Γαληνός: Γιατί δεν θέλω τα βουλευτικά προνόμια
Ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. κ. Σπύρος Γαληνός μιλά στο newsbomb και εξηγεί γιατί δεν κάνει χρήση των προνομίων του...

Τους λόγους για τους οποίους αποποιείται των βουλευτικών του προνομίων εξηγεί στο newsbomb.gr ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κ. Σπύρος Γαληνός.

Όπως αναφέρει, με την απόφασή του αυτή θέλησε να γνωστοποιήσει στην τοπική κοινωνία ποια από τα προνόμια, που προσφέρονται στους βουλευτές, δεν χρησιμοποίησε.

Ο κ. Γαληνός σημειώνει, πως το θέμα πήρε διαστάσεις, που ούτε ο ίδιος περίμενε, καθώς επιδίωξή του ήταν να συζητηθούν τα σημαντικότερα προβλήματα, που απασχολούν το νομό Λέσβου και όχι τα βουλευτικά προνόμια.

«Στο νομό Λέσβου το σημαντικότερο πρόβλημα δεν είναι ή δεν θα έπρεπε να είναι πόσα παίρνει ο βουλευτής», επισημαίνει ο κ. Γαληνός.

Τα σημαντικότερα προβλήματα για τη Λέσβο είναι το χωροταξικό του Καλλικράτη, που δημιουργεί άπειρα προβλήματα στην καθημερινότητα του πολίτη, το γεγονός ότι αφήνεται ο τόπος στην τύχη του, ότι έχει το καλύτερο λάδι και αντί να συσκευασθεί και να τυποποιηθεί, πωλείται για φραγκοδίφραγκα στους Ιταλούς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, συμπληρώνει, είναι ότι, φεύγουν οι νέοι μας στο εξωτερικό για δουλειά.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η κυβέρνηση

«Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ανεύθυνη κυβέρνηση, το ανάλγητο και δυσλειτουργικό κράτος», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

«Το πρόβλημα είναι η κ. Μέρκελ, που ενώ η Γερμανία μας χρωστά δισ.ευρώ, μας κουνά απειλητικά το δάκτυλο και μεθοδικά υποδουλώνει την πατρίδα και υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας», σημειώνει ο κ. Γαληνός.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η προσοχή μας δεν θα έπρεπε να είναι στραμμένη στα προνόμια των βουλευτών.

«Ξαφνικά οι βουλευτές γίναμε ξένοι, γίναμε κακοί, γίναμε εχθροί, γίναμε ‘’εμείς και εσείς’’, υπερτονίζει ο βουλευτής της ΝΔ. «‘’Εμείς και εσείς’’ με τους συμπολίτες μας, τους φίλους μας με τους ανθρώπους που μας έστειλαν στη Βουλή να τους εκπροσωπούμε», αναφέρει ο κ. Γαληνός για να συμπληρώσει με νόημα: «Με αυτούς ή είμαστε ένα ή δεν είμαστε τίποτα».

Η κυβέρνηση στοχοποιεί τους βουλευτές

Ο κ. Γαληνός εκτιμά πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία στοχοποίησης των βουλευτών από την κυβέρνηση προκειμένου να «τους απονομιμοποιήσει, να μην μπορούν να ασκήσουν έλεγχο, να περάσει στον κόσμο η αντίληψη ότι οι βουλευτές εξαιτίας των προνομίων δεν δικαιούνται δια να ομιλούν».

Υποστηρίζει δε πως πραγματικός στόχος είναι «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτούς θέλει η κυβέρνηση να κρατά ομήρους».

Αφού κατηγορεί τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για εκμαυλισμό του εκλογικού σώματος και διόγκωση της διαπλοκής, διαπιστώνει πως «η κυβέρνηση είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση των πολιτών γιατί άλλα υποσχέθηκε και άλλα εφαρμόζει».

Ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, «υποσχέθηκε καλύτερες μέρες και κινδυνεύουμε να μας τοποθετήσει στο γύψο. Αυτή τη κυβέρνηση φοβάται να τοποθετηθεί, να μιλήσει στους πολίτες, φοβάται να ζητήσει νομιμοποίηση και δαιμονοποιεί τη μόνη λύση, που είναι εκλογές εδώ και τώρα. Δαιμονοποιεί τους βουλευτές για να τους φιμώσει».

Διαβάστε επίσης: Αποποιείται των βουλευτικών του προνομίων ο Σπ. Γαληνός