Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ζητήσει από τους εταίρους παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Γεννηματά: Η κυβέρνηση να ζητήσει από τους εταίρους παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Πλήρως αντίθετη στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας είναι η Φώφη Γεννηματά, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε παράταση της προστασίας της.

«Είναι αδιαπραγμάτευτη η προστασία της πρώτης κατοικίας για τα δάνεια που έχουν λάβει μικρά και μεσαία νοικοκυριά». «Πρέπει επιτέλους να ζητήσει παράταση η κυβέρνηση από τους εταίρους για την προστασία της πρώτης κατοικίας, που λήγει στο τέλος του 2017», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Σχετικά με τις αντιρρήσεις που προκάλεσε το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» η κ. Γεννηματά, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα FM» είπε ότι «δεν είναι μόνο στο όνομα, ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, είναι κίνημα και στην πράξη, καθώς δεν προέκυψε από διευθετήσεις και συνεννοήσεις κορυφής, αλλά από 212.000 ψήφους».

Αναφορικά με το πρώτο συνέδριο του κόμματος, η κ. Γεννηματά αποκάλυψε ότι ο στόχος είναι να διεξαχθεί στις αρχές Μαρτίου, ώστε και πολύς χρόνος να μην περάσει, αλλά και να προλάβουν να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Η επικεφαλής του νέου φορέα κατέστησε σαφές, ότι «ο νέος φορέας είναι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο τρόπος με τον οποίο κυβερνά δεν συνάδει με κανένα από τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης, μιας και συγκυβερνά με “μια ακροδεξιά απόφυση”, τον κ. Καμμένο, και για το ότι ο κ. Τσίπρας δεν είπε πουθενά “όχι” και δεν διαπραγματεύτηκε υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού».

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων