ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοτζιάς αποκάλυψε το λόγο που ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Ο Κοτζιάς αποκάλυψε το λόγο που ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ενημερώνοντας τα μέλη της διαρκούς κοινοβουλευτικής επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, αποκάλυψε το λόγο που ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε τη συνέντευξη στο ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως ο ίδιος ο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχθηκε στη Θράκη για την επίμαχη συνέντευξη «φαίνεται ότι έκανα λάθος» και όπως σημείωσε «γράφτηκε και στα τουρκικά μέσα».

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είχε συμφωνήσει να δώσει συνέντευξη στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά υπαναχώρησε από την απόφασή του αυτή έπειτα από παρέμβαση του διευθυντή επικοινωνίας του, του Τούρκου επιχειρηματία Ατζούν Ιλίτζαλι, που είναι επίσης σύμβουλος του και ταυτόχρονα συνεργάζεται για διάφορες παραγωγές με τον ΣΚΑΪ.

Σε ανακοίνωση του ο τηλεοπτικός σταθμός κάνει λόγο για «φαντασιώσεις Κοτζιά» και αναφέρει:
«Σενάρια δήθεν προ- συνεννοήσεων για την συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περιέγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ , παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν».