ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Μας «έριξαν» πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας

Σαμαράς: Μας «έριξαν» πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ! Είμαστε ενωμένοι...», είπε, ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι όσοι ψήφισαν τη ΝΔ το 2015 σήμερα είναι υπερήφανοι, ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται.

«Μας έριξαν πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», συνέχισε, λέγοντας πως επί των ημερών της δίκης του διακυβέρνησης έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, η μεγαλύτερη μείωση χρέους, οι περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, οι περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και από τη βαθιά ύφεση η χώρα πέρασε στην ανάπτυξη.

«Μέσα στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε την μικρότερη κυβερνητική φθορά - λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες. Όταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου, έχασε 32 μονάδες... Κι όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σήμερα, δημοκοπικά μέχρι στιγμής, 10 - 15 μονάδες... Και κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ το σταυρό τους - όσοι κάνουν το σταυρό τους - μη χάσουν πολύ παραπάνω...», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μπροστά είναι νέες περικοπές, νέοι φόροι, πλειστηριασμοί.

«Η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά. Και η κατακραυγή του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει...», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια μίλησε για τις παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες της ΝΔ, μιλώντας για ανταγωνιστικότητα, προσωπική ευθύνη, αποτελεσματικότητα.

«Δεν είμαστε το ίδιο», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως την πολιτική στο μεταναστευτικό και στα εθνικά.

«Κατά την εδώ επίσκεψή του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν είπε πράγματα που τα πίστευε από πάντα, αλλά ποτέ στο παρελθόν, δεν τόλμησε να τα θέσει σε συναντήσεις κορυφής. Τώρα τα έθεσε, γιατί τώρα του δώσαν την ευκαιρία...», σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε στους λόγους της πτώσης της κυβέρνησής του.

«Ήλθε ο κ. Βούτσης προχθές και μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως το 2015 μας έριξαν, λέει, οι ξένοι δανειστές! Δεν τα θυμάται καλά... Αυτοί που αρνήθηκαν να εκλέξουν Πρόεδρο Δημοκρατίας μας έριξαν! Από μέσα, από την Ελλάδα! Οι απ' έξω μπορεί να μη βοήθησαν τότε… Όμως, άλλοι έριξαν την Ελλάδα στα βράχια.. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ - μαζί με τη Χρυσή Αυγή. Και, βεβαίως, τον Κουβέλη...», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Κι ας εξηγήσουμε επιτέλους, γιατί τους λένε “μπράβο” οι ξένοι; Άλλωστε, οι ίδιοι τους το έχουν εξηγήσει. Τους λένε ”μπράβο”, γιατί διορθώνουν τα εγκλήματα τύπου Βαρουφάκη που έκαναν το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής τους. Τους λένε ”μπράβο” για την... κωλοτούμπα που έκαναν! Παίρνουν και διεθνή βραβεία για την τεράστια κωλοτούμπα τους! Τους φτύνουν κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί νομίζουν ότι... βρέχει».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι ήρθε η ώρα να βάλουμε ποιότητα στη ζωή μας και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη μείωση των φόρων. «Και προσοχή: να προχωρήσουμε με το “εγώ” μας, γερά και αρμονικά δεμένο με την Πατρίδα. Γιατί αγαπάμε την Πατρίδα. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα. Αυτό μας ενώνει! Ο σύγχρονος πατριωτισμός…», υπογράμμισε, σημειώνοντας πως ο σύγχρονος πατριωτισμός στηρίζεται στη Δημοκρατία και την αλήθεια, και όχι στο λαϊκισμό και στην αυταπάτη.

«Ο σύγχρονος πατριωτισμός, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, διευρύνει την απήχησή μας και τα κομματικά μας όρια... Αυτός, μπορεί να φέρει νέες κοινωνικές δυνάμεις κοντά μας. Είναι ο σύγχρονος πατριωτισμός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων, της ανταγωνιστικότητας, της μείωσης των φόρων, που απελευθερώνει το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του Έλληνα», τόνισε.

«Σας ζητώ να οπλιστείτε με τη δύναμη που μας δίνουν οι ιδέες μας. Να θωρακιστείτε με την ενότητα που μας επιβάλλουν οι κρίσιμες ώρες για την Πατρίδα και να δώσετε τη μάχη για την Ελλάδα και τα παιδιά της», επισήμανε και ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε: «Ένας - ένας και όλοι μαζί, θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική ελπίδα. Ελπίδα για ανάπτυξη. Για Δικαιοσύνη. Για αξιοπρέπεια. Για μια Ελλάδα υπερήφανη, όπως της αξίζει... Αυτές είναι οι υποθήκες και οι αξίες της παράταξής μας. Γιατί η δικιά μας Ελλάδα δεν είναι "καρυδότσουφλο στο πέλαγος". Είναι αστέρι στον ουρανό. Η δικιά μας Ελλάδα είναι ελευθερία, και μάλιστα "απ' τα κόκκαλα βγαλμένη"».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις