ΚΚΕ: Ο Τσίπρας «πούλησε» στο λαό της δυτικής Αττικής γενικόλογες υποσχέσεις

ΚΚΕ: Ο Τσίπρας «πούλησε» στο λαό της δυτικής Αττικής γενικόλογες υποσχέσεις

Βολές εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την ομιλία του την Κυριακή στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της δυτικής Αττικής, εξαπέλυσε τη Δευτέρα (18/12) το ΚΚΕ.

«Ο κ. Τσίπρας, σε μια προστατευμένη από την αστυνομία κυβερνητική φιέστα και με στημένο ακροατήριο, προσπάθησε να “πουλήσει” στο λαό της δυτικής Αττικής γενικόλογες υποσχέσεις για αντιπλημμυρική προστασία κι ανακούφιση, ενώ στην πραγματικότητα υπερασπίστηκε τον ίδιο άναρχο, καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που υπηρέτησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που οδήγησε στην καταστροφή και το θάνατο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Αφού πρώτα οι κυβερνώντες προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους επικαλούμενοι την “κλιματική αλλαγή” και τα “έργα των ανθρώπων”, όπως έλεγε ο αμίμητος τίτλος της “Αυγής”, τώρα δήθεν ανακάλυψαν τον ταξικό χαρακτήρα των καταστροφών, με στόχο να κοροϊδέψουν πάλι για τις προθέσεις τους», επισημαίνει ο Περισσός, προσθέτοντας ότι «στην ουσία ο κ. Τσίπρας πήγε στην δυτική Αττική ως “πλασιέ” των επενδυτικών σχεδίων για την περιοχή, με στόχο τη μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κέντρο.

Ακόμη και οι εξαγγελίες για έργα υποδομής, αφορούσαν -ως επί το πλείστον- έργα για το κεφάλαιο κι όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Άλλωστε, η απάτη φαίνεται και απ’ το γεγονός ότι, ούτε στον κρατικό προϋπολογισμό ούτε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής υπάρχουν εκείνα τα κονδύλια που -υποτίθεται- προορίζονται για τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα».

«Ο εργατικός-λαϊκός κόσμος της δυτικής Αττικής γνωρίζει ότι πίσω απ’ τα λόγια συμπάθειας του κ. Τσίπρα βρίσκεται μια βάρβαρη πολιτική, την οποία χρειάζεται να αντιπαλέψει μέσα απ’ την πάλη και αλληλεγγύη του», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.