ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ ο Γερουλάνος

Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ ο Γερουλάνος
Για τα επόμενα δύο χρόνια...

Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ για τα επόμενα δύο χρόνια, εκλέχθηκε στις 9 Οκτωβρίου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο του ΠΟΤ που πραγματοποιείται στην Κορέα.

Ο υπουργός αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την τιμή που κάνουν στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τους στόχους που θέτει η ελληνική Προεδρία κυρίως σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του τουρισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η προσβασιμότητα είναι πολιτικό θέμα», δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «Η δουλειά μας είναι να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές ζημιές που δημιουργούνται από τα νέα τείχη που χτίζονται. Στην Ευρώπη ειδικά πρέπει να δουλέψουμε για να αντιστρέψουμε αυτή τη σοβαρή απειλή». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι θα αποτύχει η προσπάθεια αυτή, να έρθει ο κόσμος κοντά «εάν δεν αυξήσουμε την προσβασιμότητα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να αναδεικνύονται οι διάφορες». «Ο τουρισμός δεν είναι να πάρεις το σπίτι σου σε ένα άλλο μέρος αλλά να βρεις ένα σπίτι σε ένα τόπο που σε εμπνέει. Για να συνεχίσουν όμως να εμπνέουν πρέπει να μείνουν διαφορετικά. Να σεβόμαστε τις διάφορες των άλλων», σημείωσε.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου ο κ. Γερουλάνος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας στον τουρισμό με τον Λευκορώσο ομόλογό του, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού της Κορέας κ. Τσόε Κουάνγκ Σικ, με τον οποίο συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών.

Σήμερα ο κ. Γερουλάνος επισκέπτεται το Αμπου Ντάμπι, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.