ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις

Τη στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων εκφράζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργός και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Το Συμβούλιο συνεδρίασε με βασικό θέμα στην ατζέντα τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων, καθώς και την προετοιμασία για την προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πολιτικό Συμβούλιο εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις. Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας , της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιληφθεί τη σημασία αυτών των στόχων ενώ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η ΝΔ εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση «σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ εν αναμονή της σύγκλησης της ΚΕ, πιθανότατα στις 19-20 Ιανουαρίου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.