ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοφάνεια 2018 - Τσίπρας: Η περήφανη Ελλάδα του μόχθου θα τα καταφέρει (pics+vid)

Θεοφάνεια 2018 - Τσίπρας: Η περήφανη Ελλάδα του μόχθου θα τα καταφέρει (pics+vid)

Θεοφάνεια: Με όλες τις τιμές γιορτάστηκαν το Σάββατο (06/01/2017) ταΆγια Θεοφάνειασε ολόκληρη τη χώρα.Μήνυμα αισιοδοξίας στο εσωτερικό έστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από την Κάλυμνο όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό των Θεοφανείων.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ - ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

«Χρόνια πολλά σε όλους, είναι μεγάλη μου τιμή που βρισκόμαστε στο ιστορικό νησί της Καλύμνου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους νησιώτες χρόνια πολλά», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Θέλω να δώσουνε ένα μήνυμα αισιοδοξίας βρισκόμαστε στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ- από τον Έβρο έως το Καστελόριζο χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, της περήφανης Ελλάδας, της Ελλάδας του μόχθου που θα τα καταφέρει» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους γείτονες μας συνεργασίας, ειρήνης και φιλίας, αξίες που όπως είπε η πατρίδα μας υπερασπίζεται διαχρονικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες.

Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Θεοφάνεια 2018 - Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε θάρρος και πίστη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραβρέθηκε το Σάββατο (06/01/2018), στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, στην Τήνο, για την εορτή των Θεοφανείων.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτήν τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά. Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018.

Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη. Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου και του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην Πατρίδα μας, στο Λαό μας και στο Έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει.

Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά «τον λογισμό και τ’ όνειρο», κατά τον στίχο του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος», ανέφερε στο μήνυμά του από τον Πειραιά, ο κ. Παυλόπουλος.

theofaneia pavlopoulos

«Ήθελα να πω χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και θέλω να πω πως το όνομα "Μακεδονία" δεν πρέπει να δοθεί στα Σκόπια. Αν πάρουν οι γείτονες το όνομα τι τις θέλουμε τις τελετές;», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,Βασίλης Λεβέντης.

«Εύχομαι τα Θεοφάνεια να φέρουν φώτιση σε όλους μας», ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Στην Κάλυμνο έφτασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την Ακολουθία του «Μεγάλου Αγιασμού», στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού και στη συνέχεια θα μεταβεί στον χώρο ρίψεως του Τιμίου Σταυρού για τον «Καθαγιασμό των Υδάτων».

Μετά το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων και της Ακολουθίας, ο κ. Τσίπρας, που συνοδεύεται στην επίσκεψή του από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, καθώς και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, θα έχει συνάντηση με τις τοπικές αρχές στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού και εν συνεχεία θα αναγορευτεί σε επίτιμο δημότη Δήμου Καλυμνίων.

Το δικό του μήνυμα με φόντο τον εορτασμό των Θεοφανείων έστειλε σήμερα, Σάββατο (06/01/2017) ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Χρόνια πολλά, καλή δύναμη, με την ευχή ο ίδιος ο ελληνικός λαός να “φωτίσει” να ανοίξει το δρόμο του αγώνα για να ζήσουμε καλύτερες μέρες εμείς και τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τα Θεοφάνεια

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τον εορτασμό των Θεοφανείων

Σχετικές ειδήσεις