ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ν. Κακλαμάνη στο Γ. Καμίνη

Επίθεση Ν. Κακλαμάνη στο Γ. Καμίνη
Αιχμές κατά του Γιώργου Καμίνη αφήνει με επιστολή του ο Νικήτας Κακλαμάνης...

Αιχμές κατά του Γιώργου Καμίνη αφήνει με επιστολή του ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή την επιστολή του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, προς τον πρόεδρο του ΕΣΔΚΝΑ, Νίκο Χιωτάκη, για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής και της αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Ο κ. Καμίνης θα πρέπει να:

-Αντιληφθεί ότι την λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αθήνα οφείλει να την βρίσκει ο ίδιος, -όπως έπραττα εγώ- και όχι να εγκαλεί ή να μεταφέρει την ευθύνη σε τρίτους.

-Καταλάβει ότι η περίοδος, που, σαν Συνήγορος του Πολίτη, συνέτασσε εκθέσεις ιδεών έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

-Βρεθεί ο ίδιος, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στο ΧΥΤΑ και να μιλήσει με τους εργαζόμενους.

-Συγκαλέσει σύσκεψη στο Δημαρχείο, παρουσία των εργαζομένων και των αρμόδιων υπουργών και να δώσουν λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων.

Κάτι που έγινε επί των ημερών μου, όταν, στο Δημαρχείο της Αθήνας, ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, οι εργαζόμενοι και ο δήμαρχος της πόλης συμφώνησαν για την ένταξη των εργαζομένων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και τα μεσάνυχτα «λύθηκε» η απεργία που είχε διάρκεια περισσότερες από είκοσι ημέρες.

Προσωπικά απευθύνω έκκληση στον πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ να σκεφτούν το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεών τους, σε ότι αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων, γνωρίζοντας την ευαισθησία τους και αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους».