Μπακογιάννη για Σκόπια: Αλαζονική η κυβέρνηση, τεράστια αδυναμία που δεν μας ενημερώνει

Μπακογιάννη για Σκόπια: Αλαζονική η κυβέρνηση, τεράστια αδυναμία που δεν μας ενημερώνει

Ντόρα Μπακογιάννη | Σκόπια: Σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων άσκησε την Τρίτη (09/01/2018) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «αποδυναμωμένες θέσεις απέναντι στους εταίρους».

«Η κυβέρνηση, κατά την άποψη μου, προσέρχεται εμφανώς αποδυναμωμένη έναντι εταίρων, λόγω της έλλειψης κεντρικής ταύτισης απόψεων... Όταν έχει μία εικόνα όπου ο καθένας λέει τα δικά του, με τι σοβαρότητα θα μας αντιμετωπίσουν οι ξένοι; Θεωρώ τεράστια αδυναμία της κυβέρνησης που δεν ενημερώνει την αντιπολίτευση. Δείχνει μία αλαζονική συμπεριφορά. Τα εθνικά θέματα δεν είναι κομματικά», είπε η κυρία Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

Πρόσθεσε δε πως «όταν έχεις μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να πείσει ο ένας υπουργός τον άλλο για την ορθότητα της διαπραγμάτευσης του, αδυνατίζει πολύ η ελληνική θέση».

Συνεχίζοντας την κριτική της, η «γαλάζια» βουλευτής και πρώην υπουργός επέμεινε πως «αυτό το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για να ακούς γελοιότητες. Δεν μπορεί να κοροϊδεύουν, δεν είναι χώρα λωτοφάγων η Ελλάδα. Αυτό το πράγμα θέλει θάρρος, ανάληψη ευθύνης και εθνική πολιτική. Δεν είναι κομματικό θέμα το Μακεδονικό, είναι ένα θέμα που οι Έλληνες το νιώθουν μέσα στην ψυχή τους».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «εάν συμβεί δημοψήφισμα στα Σκόπια θα είναι τεράστιο πρόβλημα για τη διαπραγμάτευση» και συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ δεν το είχα δεχτεί».

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο ΥΠΕΞ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι «ο κ. Κοτζιάς αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση, για την οποία η αντιπολίτευση και η εθνική αντιπροσωπεία δεν γνωρίζουν τίποτα επί της ουσίας, μία διαπραγμάτευση κεκλεισμένων των θυρών. Όταν μιλάς για ένα θέμα το οποίο αγγίζει τις ψυχές και τις καρδιές των Ελλήνων, με τον τρόπο τον οποίο αγγίζει το Μακεδονικό ζήτημα, είναι βέβαιο ότι έχεις υποχρέωση να προσπαθήσεις να πετύχεις τη μεγαλύτερη εθνική συνεννόηση πάνω στο θέμα. Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση η οποία δεν εκπροσωπεί ούτε την κυβερνητική πλειοψηφία».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια