ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρώμη ο Τσίπρας: Τι θα συζητήσουν οι ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου

Στη Ρώμη ο Τσίπρας: Τι θα συζητήσουν οι ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου

Αλέξης Τσίπρας | Ειδήσεις: Στην ιταλική πρωτεύουσα βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη (10/01/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πρωτοστατεί στη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηγέτες της νότιας Ευρώπης επεξεργάζονται διακήρυξη για πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ένωση.

Παράλληλα, θα τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένεται να υποστηριχθούν νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία σε συνέχεια της Συνόδου του Γκέτεμποργκ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δοθεί και στο μεταναστευτικό, για το οποίο θα ζητηθεί μεγαλύτερη αλληλεγγύη απέναντι στις χώρες της «πρώτης γραμμής».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας πρωτοστατεί στις προσπάθειες για να δοθεί ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό ζήτημα. Επίσης αναμένεται να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Σχετικές ειδήσεις