ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

ΔΗΣΥ: Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ασκεί, εξαπέλυσε σήμερα ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, τονίζοντας και πάλι την ανάγκη για συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης.

«Είναι σαφές ότι περνάμε πλέον από την επιλεκτική στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τις δύο προϋποθέσεις που θα μας προστατεύσουν από τα χειρότερα. Πρωτογενή πλεονάσματα και ευρεία εθνική συναίνεση.

Το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ, οφείλεται στην τραγική ανικανότητα και εφαρμοσμένη διπροσωπία της κυβέρνησης, στην υιοθέτηση από την τρόικα των ατελέσφορων φορολογιών της κυβέρνησης, αντί της περικοπής δαπανών, και στη συστηματική υπονόμευση της προσπάθειας από την αντιπολίτευση.

Αν δεν επιτευχθεί άμεσα ευρύτερη συναίνεση στα πλαίσια μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, η ελεγχόμενη χρεοκοπία, θα εξελιχθεί αργά ή γρήγορα σε ανεξέλεγκτη. Και όσοι κυβερνούν ή ονειρεύονται να κυβερνήσουν επί των ερειπίων, θα ξυπνήσουν πλακωμένοι από τα ερείπια της καταστροφής».

Ροή Ειδήσεων