ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Πρωτόπαπας:Δεν υπάρχει περιθώριο για καινούρια εισπρακτικά μέτρα

Χρ. Πρωτόπαπας:Δεν υπάρχει περιθώριο για καινούρια εισπρακτικά μέτρα

«Η Εθνική σύμβαση δεν μπορεί να θιγεί, όσο με αφορά είμαι κατηγορηματικός. Το είπα και πριν λίγο στο ΚΤΕ, δεν μπορεί να θιγεί. Και όσοι απεργάζονται τέτοια σενάρια Έλληνες και ξένοι ας γνωρίζουν ότι δεν θα περάσει.

Απαντώ ευθέως, αυτό δεν περνάει από τη Βουλή. Εκείνοι οι Έλληνες όποιοι είναι, κατά τη γνώμη μου είναι κάποιοι εργοδότες είναι εν πάση περιπτώσει κάποια γραφεία, αυτοί οι οποίοι απεργάζονται τέτοια σενάρια και δίνουν στην τρόικα τέτοιες προτάσεις λειτουργώντας δίκην κουκουλοφόρων ας γνωρίζουν ότι δεν περνάει. Και αν θέλει οποιοσδήποτε επιθυμεί ας πάει στην ΓΣΕΕ να βάλει τις απόψεις του όταν συζητάμε την Εθνική Σύμβαση», σημείωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 97,2.

Για «παραθυράκι» στις ΔΕΚΟ

«Όταν μιλάμε για κάποια εισηγμένη θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπάρχει πάντα το δίκαιο των συμβάσεων», σημείωσε ο κος Πρωτόπαπας, παρατηρώντας πως ο κ. Βενιζέλος έχει κάνει μια τροποποίηση, η οποία είναι απαραίτητη, διότι οι εισηγμένες έχουν και ιδιωτικά κεφάλαια μέσα, και έχουν και συλλογικές συμβάσεις, και δεν μπορείς να καταργείς έτσι τις συλλογικές συμβάσεις.«Κάνει ο κ. Βενιζέλος μια τροποποίηση, εξομαλύνει την κατάσταση σε κάποιο βαθμό…. Όμως η δική μου άποψη είναι ότι αυτό πρέπει να το εξετάσουμε όταν μιλάμε για κάποια εισηγμένη θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να υπάρχει πάντα το δίκαιο των συμβάσεων. Όποιος νομίζει ότι θέλει να βάλει θέμα για τη σύμβαση δεν έχει παρά να κινηθεί με βάση τα προβλεπόμενα στο συμβατικό δίκαιο. Και ειδικά για επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον όπου υπάρχουν και ιδιωτικές επιχειρήσεις που τις ανταγωνίζονται το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς», κατέληξε.Σχετικά με τα νέα μέτρα σημείωσε πως «είναι ώρα να μιλήσουμε με καθαρούς ορίζοντες γιατί μπορεί κάθε λίγο και λιγάκι να έρχονται ταμειακού χαρακτήρα μέτρα. Καθαροί ορίζοντες σημαίνει ότι πρέπει ότι είναι να κάνουμε να το περιγράψουμε στο νέο μεσοπρόθεσμο το οποίο ουσιαστικά τώρα συμφωνείται με την Τρόικα….Δεν υπάρχει περιθώριο για συνεχή και κάθε φορά καινούρια εισπρακτικά μέτρα, το μεσοπρόθεσμο θα περιγράψει την πολιτική μας, θα περιγράψει το τι αναλαμβάνουμε εμείς».