ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό - Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Μόνο με αλλαγή στο Σύνταγμα λύση στο Σκοπιανό!

Αποκλειστικό - Τσίπρας σε Ιερώνυμο: Μόνο με αλλαγή στο Σύνταγμα λύση στο Σκοπιανό!

Τις πτυχές της στρατηγικής του στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό αναδεικνύει σταδιακά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις επαφές που έχει αυτές τις ημέρες, πολλές απ’ τις οποίες δεν δημοσιοποιούνται...

Οι θέσεις του πρωθυπουργού για την κρίσιμη διαπραγμάτευση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός κατά τη σημαντικότατη συνάντηση που είχε το βράδυ της Πέμπτης (18/01/2018) με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον διαβεβαίωσε ότι:

  • Αν τελικά καταφέρει η κυβέρνηση να φτάσει σε συμφωνία με την κυβέρνηση των Σκοπίων, αυτή η συμφωνία θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε και την αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας, με την απάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων που αφορούν στην εθνότητα και τη γλώσσα.

Παρόμοια διαβεβαίωση, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, έχει δώσει ο Αλέξης Τσίπρας σε σημαντικές συναντήσεις κι επαφές που είχε τις τελευταίες μέρες με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, συναντήσεις κι επαφές που - επαναλαμβάνουμε - δεν έχουν δημοσιοποιηθεί…

Το ίδιο τόνισε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη το βράδυ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική τοποθέτηση, που δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι διατεθειμένος να φτάσει σε μια οποιαδήποτε λύση, αλλά σε μια λύση που θα κατοχυρώνει πλήρως τις ελληνικές θέσεις και μάλιστα διακομματικά και όχι μόνο.

Έτσι, εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας, θα υπερκεραστούν οι όποιες αντιδράσεις είτε από κόμματα της αντιπολίτευσης είτε από την Εκκλησία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτή η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ικανοποίησε κατά τις πληροφορίες μας τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος μάλιστα του επανέλαβε την αντίθεσή του με τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια, παρά τις διαφοροποιήσεις ιεραρχών που έχουν ταχθεί υπέρ τους.