Νέα Δημοκρατία για Σκοπιανό: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Νίμιτς

Νέα Δημοκρατία για Σκοπιανό: Απαράδεκτες οι δηλώσεις Νίμιτς

Απαράδεκτες χαρακτήρισε η Νέα Δημοκρατία τις δηλώσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων.

Στη συνέντευξή του ο κ. Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνα» έναν υπήκοο των Σκοπίων, που όπως είπε τον πλησίασε και τον χαιρέτισε στη Νέα Υόρκη. «Στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας "Μακεδόνας" έρχεται, με χαιρετάει, και μου λέει: "Α, εσύ είσαι ο Νίμιτς"», ανέφερε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Ανέφερε ακόμη ότι το νέο πακέτο ιδεών που παρουσίασε «δεν υπεισέρχεται στην ταυτότητα, αλλά αντίθετα ενισχύει την ταυτότητα του κράτους και του λαού».

Οι παραπάνω δηλώσεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Ν.Δ. η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η κυβέρνηση είναι εγκλωβισμένη στην ανεύθυνη τακτική της και στις διαφορετικές γραμμές της για το Σκοπιανό.

Γι’ αυτό ούτε καν σχολίασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του διαπραγματευτή που υπερβαίνουν τα όρια της εντολής του. Η στάση της προκαλεί ζημιά στη χώρα».

Πηγή: Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων