ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνυτήρια αναφορά Λαφαζάνη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Μηνυτήρια αναφορά Λαφαζάνη για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Μηνυτήρια αναφορά για τη διεξαγωγή των λεκτρονικών πλειστηριασμών κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (25/01/2018) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και τα στελέχη της ΛΑΕ, Δ. Στρατούλης, Δ. Σπανού και Μ. Μπαρσέφκσι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Λαϊκή Ενότητα, σε σχετική ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παράνομους και κάνοντας ειδική μνεία σε αυτούς που διενεργήθηκαν την Τετάρτη (24/01/2018), αναφέρει ότι έγιναν «χωρίς να έχει προηγηθεί η δημοσίευση εφαρμοστικών υπουργικών αποφάσεων για τις προδιαγραφές (τεχνικές και νομικές) της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διενέργειας πλειστηριασμών αλλά και χωρίς να έχουν υπογραφεί νόμιμα οι απαιτούμενες συμβάσεις μεταξύ των συμβολαιογραφικών συλλόγων και των εταιριών πληροφορικής που έχουν αντικείμενο την οργάνωση και διαχείριση της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Λαφαζάνης, μέσω της μηνυτήριας αναφοράς, ζητά από την Εισαγγελία «να εξετάσει άμεσα το θέμα και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η παρανομία σε βάρος του ελληνικού λαού».

Σχετικές ειδήσεις