ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Όταν ο λαός εκφράζει την ψυχή του κάποιοι τρομάζουν

Κικίλιας: Όταν ο λαός εκφράζει την ψυχή του κάποιοι τρομάζουν

«Οι λαϊκές συγκεντρώσεις είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες και μέρος της δημοκρατικής μας παράδοσης. Δεν ξορκίζονται αφοριστικά και δεν αποτελούν μονοπώλιο κανενός», αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής της ΝΔ., Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας επισημαίνει στο άρθρο του ότι «όταν ο λαός απέχει, οι εγχώριες ελίτ τον κατακρίνουν με σηκωμένο το δάχτυλο. Όταν ο λαός ορθώνεται για να εκφράσει την ψυχή του, τότε τρομάζουν, χλευάζουν και απειλούν», τονίζοντας ότι «καθήκον του πολιτικού είναι να ακούει και να μιλάει με το λαό. Και τέλος πάντων, φωνή και άποψη σε τούτη τη χώρα δεν έχουν μόνο οι 50 Ρουβίκωνες».

Σχετικά με τη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, αναφέρει ότι «όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν όσους συμμετείχαν συλλήβδην ακραίους, δεν κατανοούν ότι άλλο ο γνήσιος πατριωτισμός, άλλο ο εθνικισμός και άλλο ο εθνομηδενισμός» και προαναγγέλλει τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος, αναφέροντας ότι «η καρδιά του Έλληνα δε σηκώνει εκπτώσεις στα θέματα της Πατρίδας και δεν χαρίζουμε σε κανένα ακραίο στοιχείο το γνήσιο πατριωτισμό του ελληνικού λαού».

Όσον αφορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., ξεκαθαρίζει ότι «δεν μπορούμε να δεχθούμε ο,τιδήποτε συνιστά αλυτρωτισμό, ο,τιδήποτε απομειώνει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Δεν συμβιβαζόμαστε με κάποια λύση, θέλουμε τη βέλτιστη λύση», ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό δηλώνοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δε μπορεί να προσφέρει λύση. Είναι γνωστό ότι ο ίδιος και η πλειοψηφία της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής του ομάδας εξακολουθούν να εμπνέονται από τον πάλαι ποτέ κομμουνιστικό διεθνισμό. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς στο παρελθόν είχαν ταχθεί αλληλέγγυοι στα αιτήματα της FYROM για απροϋπόθετη χρήση του ονόματος Μακεδονία».

«Όταν η ηγεσία και ο λαός της FYROM θελήσουν μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, τότε θα έχει έλθει η ώρα για βιώσιμη και δίκαιη λύση. Μια λύση στηριγμένη στην αλήθεια και όχι στο ψέμα, ώστε να μην δημιουργηθούν σύντομα μεγαλύτερα προβλήματα», καταλήγει στο άρθρο του ο Βασίλης Κικίλιας.

Ρoή Ειδήσεων