ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ στα χαρακώματα

Το ΠΑΣΟΚ στα χαρακώματα

Υπουργοί κατά βουλευτών, βουλευτές κατά της κυβέρνησης και ένα πολυνομοσχέδιο στην μέση, η ψήφιση του οποίου, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το πολυνομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο και το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας να ψηφιστεί μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, μια μέρα δηλαδή πριν το έκτακτο Eurogroup που θα αποφασίσει για την εκταμίευση της 6ης δόσης και πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 23 Οκτωβρίου.

Το άρθρο που εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις είναι το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στις κλαδικές συμβάσεις. Η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη επιμένει ότι δεν θα το ψηφίσει, ενώ και η βουλευτής Σοφία Γιαννακά δήλωσε στο Ράδιο 9 ότι «αν δεν καλυτερεύσει ή αν δεν το πάρουν πίσω» δεν θα το ψηφίσει ούτε και εκείνη.

Ήδη στο ΚΤΕ Οικονομικών της Τρίτης η Βάσω Παπανδρέου τόνισε πως «έτσι όπως είναι το πολυνομοσχέδιο δεν ψηφίζεται», ενώ χθες δήλωσε ότι «κουμάντο κάνει η τρόικα».

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφερόμενος στην πρόκληση Βενιζέλου στους βουλευτές να ρίξουν την κυβέρνηση εάν θεωρούν ότι είναι ανήθικη και ανίκανη, δήλωσε στον Βήμα 99,5: «Βεβαίως, η παρέμβαση του κ. Βενιζέλου είχε την αξία της διότι σε τελική ανάλυση πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Δηλαδή, ορθώς κατά τη γνώμη μου ενήργησε».

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας χθες στην Βουλή έδειξε «ανοιχτός» σε αλλαγές όσον αφορά το πολυνομοσχέδιο και δήλωσε πως θα υπάρξει στήριξη των πολύτεκνων.

Πηγή: www.newscode.gr