ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε «νευρική κρίση» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Σε «νευρική κρίση» οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με «καζάνι που βράζει» μοιάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τους βουλευτές να εξαπολύουν συνεχώς επιθέσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Επεισοδιακή ήταν για ακόμα μια φορά η συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος, καθώς δύο βουλευτές, Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Δημήτρης Λιντζέρης έστρεψαν τα βέλη τους κατά του Ευ. Βενιζέλου.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου «άνοιξε πυρ» κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

«Ακούγεται ότι η τρόικα δεν δέχεται να αλλάξει τίποτα, όμως γιατί εμένα στη ζωή μου όλα άλλαξαν; Ακούω για έκτακτη ανάγκη. Κάποιοι είπαν για πόλεμο. Να ενημερωθεί τότε ο λαός και να τεθεί προ των ευθυνών του.Οι βουλευτές θα ενημερώσουν τον λαό; Δεν υπάρχει κυβέρνηση να το κάνει; Δεν λειτουργεί τίποτα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Αν λειτουργεί σήμερα μια υπηρεσία πείτε μου ποια είναι αυτή και εγώ θα παραιτηθώ».

Ο κ. Γρηγοράκος «σήκωσε το γάντι» και στην πρόκληση Βενιζέλου προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν την κυβέρνηση. «Δεν είπα ότι δεν ψηφίζω αλλά κριτική δεν θα μου απαγορέψει κανείς να κάνω, όπως και να κριτικάρω τα πάντα. Κάποιοι είναι κλεισμένοι με ωτοασπίδες στα σπίτια τους και κάθε μέρα ακούνε και ένα νέο μέτρο. Δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε αστάθεια και οι πολίτες σε απόγνωση. Όλα είναι στο μηδέν και σαπίζουν».

Επίθεση εξαπέλυσε και ο Δημήτρης Λιντζέρης ο οποίος σχολίασε και τις χθεσινές καταγγελίες από τους προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ για λόμπι που επιβάλλουν απόψεις. «Δεν θα δεχτώ να είμαι βουλευτής μιας κουτσουρεμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με έξωθεν νομιμοποίηση. Όπου η νομιμοποίηση προέρχεται από κάποιους άλλους έξωθεν άνωθεν και ύπερθεν».

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου «τρέμουν» μια πιθανή διαφοροποίηση και άλλων βουλευτών, όπως της Λούκας Κατσέλη η οποία δήλωσε πως θα καταψηφίσει το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

«Δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις συμβάσεις εργασίας με τη σημερινή του μορφή» τονίζει χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας είχε βρει συμβιβαστική λύση για το θέμα των κλαδικών συμβάσεων με την τρόικα, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη λύση δεν πρέπει να ανατραπεί.