ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: 1.513 ΕΠΕ οφείλουν 7 δισεκατομμύρια ευρώ

Φ. Κουβέλης: 1.513 ΕΠΕ οφείλουν 7 δισεκατομμύρια ευρώ

Συνήθως, κάθε Παρασκευή συζητούνται οι επίκαιρες ερωτήσεις στη βουλή. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης με επίκαιρη ερώτησή του, ζητούσε να μάθει από τον υπουργό Οικονομικών τί γίνεται με τη φοροδιαφυγή και ποιά μέτρα έχει πάρει μέχρι σήμερα.

Τα στοιχεία που κατέθεσε στην ομιλία του είναι συγκλονιστικά: 1.513 ΕΠΕ οφείλουν στην εφορία 7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Άλλες 150 Ο.Ε. οφείλουν 752 εκατ. ευρώ, ενώ 26 αθλητικές εταιρίες οφείλουν 261 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κουβέλης αναρωτήθηκε ποιοι ήλεγχαν, υπέθαλπαν, παρενέβαιναν, ώστε ο κρατικός μηχανισμός να κάνει «τα στραβά μάτια».

Όπως επισήμανε, όλα αυτά έγιναν με την ανοχή και υπόθαλψη του ίδιου του κράτους και τόνισε : «Όλα αυτά θα πρέπει να τα ελέγξετε».

Στην απάντησή του ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε: «Ότι και να πείτε για την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία είναι λίγο. Είναι γενετικό χαρακτηριστικό του ελληνικού κράτους».

Τόνισε επίσης ότι: «Η φορολογική διοίκηση δεν πρέπει να βεβαιώνει κάτι που δεν μπορεί να εισπράξει αμέσως. Όλα αυτά θα αλλάξουν τώρα. Για τους μεγάλους οφειλέτες άνω του 1 εκατ. ευρώ που είναι βεβαιωμένα τα χρέη τους, έχουμε ζητήσει βοήθεια και από ξένους οίκους προκειμένου να εισπράξουμε τις οφειλές τους».

Χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή εθνικό έγκλημα και εθνική μάστιγα και κατέληξε: «Χρειάζεται ένα εθνικό μέτωπο για την αποκατάσταση της φορολογικής ειλικρίνειας».