ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis: «Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό μετά τη διαρροή της ταυτότητας της μάρτυρα

Σκάνδαλο Novartis: «Βόμβα» στο πολιτικό σκηνικό μετά τη διαρροή της ταυτότητας της μάρτυρα

Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, μια προοπτική που βλέπουν θετικά και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει νέα «θύελλα» αντιδράσεων.

Και τούτο θα συμβεί, γιατί η μάρτυρας φέρεται να μιλάει στις καταθέσεις της για συγκεκριμένα γεγονότα και πρόσωπα, τα οποία θίγονται από την εμπλοκή των ονομάτων τους σε όλη αυτή την ιστορία.

Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό σκηνικό, όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται αμέσως μετά το άνοιγμα της υπόθεσης, πολώνεται ολοένα και περισσότερο, με τις εκατέρωθεν επικρίσεις, ιδίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να διατυπώνονται σε ιδιαίτερα οξείς τόνους.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ο δικηγόρος των τριών προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στο FBI για τη Novartis, o Παύλος Σαράκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «σοβαρό ζήτημα».

Και σημείωσε: «Όλοι αυτοί που αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο να αποκαλύψουν συστήματα διαπλοκής τέτοιου μεγέθους, σίγουρα αναλαμβάνουν κινδύνους. Κάθε ευνομούμενη πολιτεία η οποία είναι ειλικρινής στη μάχη κατά της διαφθοράς θα πρέπει να έχει τις δομές για να τους προστατεύσει. Δυστυχώς η χώρα μας, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, δεν τις έχει. Στις ΗΠΑ αυτοί άνθρωποι θεωρούνται ήρωες γιατί υπάρχει μια κοινωνία οργανωμένη και πολεμάει τη διαφθορά, για να είναι ευνομούμενη και οι πολίτες της να απολαμβάνουν το δίκαιο, την ισονομία, την αξιοκρατία».

Διαβάστε σχετικά:

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις