Ξαφνικός «πόλεμος» στη Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Ευάγγελος Αντώναρος - Η οργισμένη απάντησή του

Newsroom Newsroom

Ξαφνικός «πόλεμος» στη Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Ευάγγελος Αντώναρος - Η οργισμένη απάντησή του

Εσωκομματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Νέα Δημοκρατία - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε από το κόμμα τον Ευάγγελο Αντώναρο - «Αντικαταστατική και άκυρη η διαγραφή μου» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ξαφνική αναταραχή προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Αντώναρος και η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να τον διαγράψει. Αφορμή της διαγραφής ήταν ένα ιδιαίτερα σκληρό σχόλιο που έκανε για τον Άδωνι Γεωργιάδη, αντιπρόεδρο του κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν το Σάββατο, (10/02/2018), όταν ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή του Ευάγγελου Αντώναρου, έπειτα από τα σχόλια που είχε πραγματοποιήσει σε βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ, ανέφερε τα εξής: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος».

Η επίμαχη ανάρτηση του κ. Αντώναρου κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ ανέφερε:

«Ο σεξιστής εκ της τάξεως των μουσαφιραίων προερχόμενος (για λίγο ακόμη διαστημα) δοτός αντιπρόεδρος αποδεικνύει με τη συμπεριφορά του κσθε μέρα που περνάει οτι δυσκολεύεται να ενταχθεί στον χώρο της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Η ψυχραιμία σε δύσκολες περιστάσεις ειναι μεγάλη αλλά σπάνια αρετή. Και συνήθως οι περισσότεροι τα κάνουν θάλασσα οταν προσπαθούν να παίξουν ρόλους μεγαλύτερους από το μπόι τους...

Εδώ όλοι κρίνονται. Κι η μέρα της κρίσης πλησιάζει ειδικά οταν με τη συμπεριφορά τους "λεκιάζουν" την εκόνα μιας μεγάλης παράταξης. Είμαι βέβαιος οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρω ότι ενημερώνετσι πλήρως θα πάρει σύντομα πρωτοβουλίες.

Άλλωστε ένας αντιπρόεδρος, ο Κωστης Χατζηδάκης, είναι υπεραρκετός.»

Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με τους «καραμανλικούς» να εκφράζουν δυσφορία και να δηλώνουν αιφνιδιασμένοι και απορημένοι από τη διαγραφή ενός βασικότατου στελέχους των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενδεχομένως να στοχεύει και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό και στο περιβάλλον του, στέλνοντάς τους μήνυμα «κυριαρχίας» στη γαλάζια παράταξη.

Αντώναρος: Αντικαταστατική και άκυρη η διαγραφή μου

Τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία σχολίασε με ανάρτηση που έκανε το βράδυ του Σαββάτου στο λογαριασμό του στο Facebook ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο κ. Αντώναρος θεωρεί «άκυρη» τη διαγραφή του καθώς όπως αναφέρει η χαρακτηριστικά: «η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα Μέσα Ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη "τίθεμαι" εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

'Αλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές. Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση - με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Ολοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved