ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Κούλογλου - Novartis: Πρώην υπουργός ζήτησε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI

«Βόμβα» Κούλογλου - Novartis: Πρώην υπουργός ζήτησε να καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, τη Δευτέρα (12/02) ότι πρώην υπουργός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, είχε ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα απ' το FBI, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία εναντίον του.

«Το FBI αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Βεβαίως, δεν γνωρίζω τους λόγους για την άρνηση αυτή στον εν λόγω μάρτυρα», είπε ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Δείτε σχετικά:

«Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο στην δημοκρατική ιστορία της χώρας μετά την μεταπολίτευση που να καταγγέλλονται δικαστές ότι έχουν στήσει μια υπόθεση, και μάλιστα όταν πρόκειται για την Εισαγγελέα διαφθοράς την οποία θα έπρεπε όλοι να την υποστηρίζουν», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όλα τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί χάρη στην δράση των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, όπως τα panama papers, και άλλα. Είναι οι μοντέρνοι ήρωες της εποχής μας και πρέπει να υπάρχει προστασία μαρτύρων και στη χώρα μας», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων – ο Στέλιος Κούλογλου.

Σχετικές ειδήσεις