ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ

O Οδυσσέα Βουδούρης, υποστήριξε ότι το άρθρο 37 που οδηγεί σε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα -μέσω του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων- δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Προβληματισμό προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα καθημερινά κρούσματα ανταρσίας από βουλευτές του κόμματος που δηλώνουν πλέον δημοσίως πως ενδέχεται να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή.

Μετά τις έξι «αντάρτισσες» και τον Θωμά Ρομπόπουλο που δήλωσε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί, χθες ένας ακόμα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Οδυσσέα Βουδούρης, υποστήριξε ότι το άρθρο 37 που οδηγεί σε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα -μέσω του παγώματος των κλαδικών συμβάσεων- δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

«Το κοινοβούλιο δεν μπορεί να βρίσκεται προ τετελεσμένων, ούτε να δέχεται καταχρηστικούς όρους για την εκταμίευση των δόσεων», δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας ανάβοντας νέες «φωτιές» στην Ιπποκράτους.

«Ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το άρθρο 37, που αφορά στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, διότι τέθηκε από την «τρόικα» ως προαπαιτούμενος όρος για την εκταμίευση της 6ης δόσης. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων».

Ο κ. Βουδούρης προτείνει μάλιστα εάν θέλουν οι δανειστές να περάσουν ένα τέτοιο μέτρο, να προσκληθούν σε συνεδρίαση της Βουλής για να το συζητήσουν με τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού καθώς, αυτοί είναι «που καλούνται σε τελική φάση να ψηφίσουν τα μέτρα, το βάρος των οποίων σηκώνουν οι Έλληνες πολίτες».