ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis - Ζαχαριάδης: Στη ΝΔ με δήθεν τεχνάσματα επιμένουν πως τους την έχουμε στημένη

Σκάνδαλο Novartis - Ζαχαριάδης: Στη ΝΔ με δήθεν τεχνάσματα επιμένουν πως τους την έχουμε στημένη

«Επιχείρηση ρουτίνας που δείχνει πανικό», χαρακτηρίζει ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , Κώστας Ζαχαριάδης , κατηγορώντας ότι με την υπόθεση Novartis η κυβέρνηση επιδιώκει να χτυπήσει την αντιπολίτευση και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

« Αντί να ζητήσουν από την Δικαιοσύνη την πλήρη εξακρίβωση αυτού του σκανδάλου, προσπαθούν με τα πολιτικά ή επικοινωνιακά τεχνάσματα να λένε ότι« τα έχουν στημένα », τονίζει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Κυριακάτικη Kontranews.

Ο ίδιος κάνει λόγο για « διεθνή σκάνδαλο », θυμίζει ότι η έρευνα δεν ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι αμερικανικές επιθετικές αρχές. Σημειώνει εξάλλου ότι μετά τις συγκλίσεις μεταξύ των κομμάτων μετά τις εκλογές του 2019 « συμφέρει στο μέτρο του δυνατού όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις να εκκαθαριστούν σε κάθε υπόθεση που μυρίζει σκάνδαλο ακόμη και σε κάθε υπονοούμενο σκάνδαλο ».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφοροποιήσεις του Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την « καθαρή έξοδο », ο κ. Ο Ζαχαριάδης υπογραμμίζει ότι « η έξοδος θα είναι το τέλος των μνημονιών και μια νίκη της χώρας που στηρίχθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού. Οποιος παίζει με τα λόγια είναι να προσβάλει τον λαό που υπέστη και εξακολουθεί να δυσκολεύεται να κάνει ορθοποδήγηση της χώρας ».

Σχετικά με τις εξελίξεις με τα Σκόπια, δηλώνει ότι αντί των κόκκινων γραμμών, προτιμά τις «εθνικές συμφέρουσες λύσεις», σημειώνοντας ότι «η πατριωτική πολιτική είναι αυτή που εκμεταλλεύεται τις διεθνείς συγκυρίες, τις πολιτικές αλλαγές και αντιλαμβάνεται τις ευκαιρίες για να λύσει θέματα προς όφελος της χώρας ».

Για την Τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών, ο διευθυντής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι η χώρα δεν θα παρασυρθεί «σε αυτή την ολισθηρή και επικίνδυνη οδό έντασης και έντασης», προσθέτοντας ότι « αντιμετωπίζουμε τα θέματα με αποφασιστικότητα και ήπια τόνους ».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis