ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική για την Οικονομία, ένα ακόμα φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ

Εξεταστική για την Οικονομία, ένα ακόμα φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ

Σε ένα ακόμη μεγαλοπρεπές φιάσκο οδηγείται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και η δέσμευση της κυβέρνησης για «άπλετο φως» σε όλα τα πολύκροτα σκάνδαλα, καθώς οι «πράσινοι» βουλευτές αρνούνται να υπογράψουν την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία.

Μέχρι την περασμένη Παρασκευή, το επιτελείο της κυβέρνησης στην Βουλή είχε καταφέρει να περισυλλέξει λιγότερες από 50 υπογραφές και αυτές με μεγάλη δυσκολία.

Να σημειωθεί ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τουλάχιστον 60 βουλευτών προκειμένου να καταστεί έγκυρη η κατάθεση της πρότασης, ενώ οι παλαιότερες προτάσεις του κυβερνώντος κόμματος (εξεταστική για Βατοπέδι, Siemens, υποβρύχια) «φιλοξενούσαν» περισσότερες από 100 υπογραφές!

Αυτό λοιπόν που προκαλεί έντονο προβληματισμό στον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλη Έξαρχο είναι οι δεκάδες αρνήσεις που εισπράττει από τους «συντρόφους» του, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις συνοδεύονται από «γαλλικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών που έχουν αρνηθεί (ως αυτή την ώρα) να υπογράψουν είναι η κυρία Σούλα Μερεντίτη, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η κυρία Τόνια Αντωνίου, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν αυτή την ώρα που μαχόμαστε για την σωτηρία της χώρας να ανοίγουμε εξεταστικές», συμπληρώνοντας «αυτό που προέχει είναι η εθνική συνεννόηση κα όχι η πόλωση του κλίματος με τη ΝΔ».

Πάντως, θεωρείται απίθανο να μην συγκεντρωθούν οι 60 υπογραφές ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας οπότε και η κατάθεση της πρότασης.

Όμως αυτό που αναφέρουν έμπειροι βουλευτές είναι πως «η συγκεκριμένη εξεταστική δεν έχει τύχη. Θα καταψηφιστεί πανηγυρικά στην Ολομέλεια και το ΠΑΣΟΚ θα οδηγηθεί σε μια ακόμα κοινοβουλευτική αποτυχία»