ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis – Δένδιας: Να αποφασίσει η Ολομέλεια για μία κάλπη

Προανακριτική Novartis – Δένδιας: Να αποφασίσει η Ολομέλεια για μία κάλπη

Προανακριτική Novartis - Ενστάσεις για τη διαδικασία που έχει αποφασίσει η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για την Προανακριτική Επιτροπή διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,Νίκος Δένδιας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων δεν δεσμεύει την Ολομέλεια» είπε ο Νίκος Δένδιας, για να προσθέσει ότι στη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης δεν υπάρχει εξειδίκευση κατά πρόσωπο και άρα «η απόφαση της Διάσκεψης είναι απολύτως λανθασμένη».

«Αυτή η πρόταση, όπως εισάγεται, δεν αντέχει σε καμία λογική και αγγίζει τα όρια της προσωπικής συκοφάντησης» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και αναρωτήθηκε αν από την έρευνα που διενεργεί η Δικαιοσύνη προκύψουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τι θα κάνει η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Γι΄αυτό, όπως υποστήριξε, πρέπει να στηθεί μια και μόνη κάλπη. Σημείωσε, ακόμη, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί να αμνηστεύσει τυχόν ευθύνες του Π. Κουρουμπλή και γι΄αυτό δεν πρότεινε 11 κάλπες, αλλά 10.

Μάλιστα, χαρακτηρίστε θλιβερή τη σημερινή διαδικασία, ενώ είπε πως «το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Ολομέλεια για να προστατεύσει το κύρος του Κοινοβουλίου είναι να λάβει απόφαση για μια κάλπη». Συμπλήρωσε πως γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν πολιτικά πρόσωπα, προειδοποιώντας ότι η ΝΔ θα επιδείξει εντονότατη αντίδραση αν η κυβερνητική πλειοψηφία επιμείνει στην πρότασή της.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε, η Ολομέλεια, ως κυρίαρχο όργανο, να αποφασίσει για μια κάλπη που θα αφορά τη σύσταση ή όχι ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης.

«Το πλαίσιο στο οποίο πρέπει όλοι να τοποθετηθούν είναι το Σύνταγμα ο Κανονισμός και η κοινοβουλευτική πρακτική» ανέφερε η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis