ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Μαντάς - Οι ευθύνες έχουν υπογραφές και ονοματεπώνυμα

Προανακριτική Novartis: Μαντάς - Οι ευθύνες έχουν υπογραφές και ονοματεπώνυμα

Μία εναλλακτική πρόταση των δέκα καλπών, η οποία θα διασφάλιζε τη μυστικότητα της ψήφου αλλά και την ουσία της απόφασης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς, κατά τη συζήτηση επί της διαδικασίας για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis.

«Δεν θα είχαμε αυτή τη συζήτηση, αν δεν υπήρχε το άρθρο 86 του Συντάγματος που περιγράφει τις διαδικασίες. Οι ευθύνες έχουν υπογραφές και ονοματεπώνυμα» είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε ότι η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ισοδυναμεί με έγκληση και όχι με κατηγορητήριο.

«Όλα τα άλλα περί σκευωρίας, αποτελούν επικοινωνιακά τερτίπια» είπε ο Χρήστος Μαντάς και ζήτησε η διαδικασία να είναι τέτοια, ώστε να διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου.

«Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ψηφοδέλτιο ενιαίο, με τα ονόματα όμως» είπε ο κ. Μαντάς και πρόσθεσε ότι κανένα διαδικαστικό τερτίπι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει το περιεχόμενο και την ουσία της πρότασης για την ειδική επιτροπή και την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Ωστόσο, η Βουλή κατά πλειοψηφία ψήφισε υπέρ των 10 καλπών, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις