ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλαβάνος: Από το Μαξίμου στον Κορυδαλλό

Αλαβάνος: Από το Μαξίμου στον Κορυδαλλό

«Αν μια λαϊκή κυβέρνηση έλεγε δεν θέλω την έκτη δόση σας, σε λίγες ώρες θα έφτανε η Μέρκελ στο Ελ. Βενιζέλος να μας παρακαλάει να την πάρουμε», δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Αλέκος Αλαβάνος.

Ο επικεφαλής του μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης δηλώνει υπέρμαχος της εξόδου από την Ευρωζώνη, ενώ σημειώνει ότι δεν νοσταλγεί καθόλου τη Βουλή, την οποία χαρακτηρίζει «Βουλή της ντροπής».

Ο λαός αναρωτιέται αν από του Μαξίμου πρέπει να πάνε στον Κορυδαλλό ή στο Δαφνί. Η απάντηση είναι: στον Κορυδαλλό. Γιατί είναι εκτελεστές συμβολαίων με τους τοκογλύφους και τους δικηγόρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σε εντεταλμένη αποστολή» τονίζει ο Αλέκος Αλαβάνος και συνεχίζει: «Οι μέρες τους είναι μετρημένες.

Το δείχνει η εκδήλωση της οργής του λαού – ούτε σε βαφτίσια δεν μπορούν να πάνε», σημειώνει ο κ. Αλαβάνος.

Αν το αποφασίσουμε μπορούμε αυτή η συμβολική μέρα της 17 Νοέμβρη να μας βρει απαλλαγμένους από αυτή την κυβέρνηση της παράδοσης και ο λαός να ξεχυθεί στους δρόμους σαν ποτάμι, που τα νερά του θα ποτίσουν πάλι τον έρημο τόπο μας», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλαβάνος επιμένει στην ενότητα της αριστεράς πάνω σε ένα κοινό πρόγραμμα για παύση πληρωμών-σύγκρουση με την Ευρωζώνη-εθνικοποίηση τραπεζών και κοινής ωφέλειας-σχεδιασμό με στόχο τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο.