ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφέτης Σαλάτας: Η Βασιλική Θάνου δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές

Εφέτης Σαλάτας: Η Βασιλική Θάνου δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νικόλαος Σαλάτας, χαρακτήρισε θεσμικά ανεπίτρεπτη και νομικά εσφαλμένη τη δήλωση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, αναφορικά με τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Θάνου είχε χαρακτηρίσει «μη νόμιμο» το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς στον οποίο έχει χρεωθεί και να πάει σε εφέτη ανακριτή.

Στην κ. Θάνου απάντησε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σημερινή (23/02/2018) συνέντευξη του γενικού γραμματέα της Ένωσης στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6». Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Σαλάτα η δήλωση αυτή της Βασιλικής Θάνου εμπεριέχει και μια απειλή.

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών;» τόνισε και διευκρίνισε ότι «εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στους δικαστές του πρώτου βαθμού, όμως οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνια δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις».

Ως προς τη διαδικασία συλλογής υπογραφών ανέφερε ότι «μπορούν 20 δικαστές του Εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της Ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό;» και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Εφέτες που τυχόν επιλεγούν μετά από μια τέτοια διαδικασία θα είναι οι καλύτεροι και οι πιο αμερόληπτοι».

Αναφερόμενος ξανά στην κ. Θάνου, σημείωσε με νόημα ότι «είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις