ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άλλοι τρεις υπουργοί φέρονται να έπαιρναν το επίδομα ενοικίου – Τι απαντούν οι ίδιοι

Άλλοι τρεις υπουργοί φέρονται να έπαιρναν το επίδομα ενοικίου – Τι απαντούν οι ίδιοι

Τα ονόματα άλλων τριών εξωκοινοβουλευτικών υπουργών της κυβέρνησης που φέρεται να έκαναν χρήση του επιδόματος ενοικίου φέρνει στο φως της δημοσιότητας με ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΙ.

O Τσίπρας «παραίτησε» τη Ράνια Αντωνοπούλου μετά το σάλο με το επίδομα ενοικίου

Πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, ο οποίος είναι στην κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο του 2015 και είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αναφέρεται ότι έλαβε κονδύλι 5.000 ευρώ ως επιδότηση ενοικίου.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΙ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πάρει τα χρήματα ποτέ γιατί μένει σε δικό του σπίτι. Ο κ. Φωτάκης παραδέχθηκε ότι έκανε την αίτηση αλλά δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα χρήματα και ότι την είχε κάνει όταν είχε αμφιβολία για το που θα μείνει.

Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο, ο Aναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης δηλώνει ότι ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι πήρε συνολικά 350 ευρώ, αφού πλήρωνε 50 ευρώ το μήνα για ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Όπως διευκρίνισε όποιο κονδύλι και αν έχει εγκριθεί δεν εκταμιεύεται αν δεν προσκομίσεις τις αποδείξεις. Στο ερώτημα που έδινε 50 ευρώ το μήνα είπε: «Έμενα στο Αιγάλεω και είμαι περήφανος γι’ αυτό».

Αναμένεται η ανακοίνωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα για το ίδιο θέμα.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σχετικές ειδήσεις