ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισηγήσεις για να μην κατατεθεί η πρόταση για έρευνα των Greek statistics

Εισηγήσεις για να μην κατατεθεί η πρόταση για έρευνα των Greek statistics

Με κόπο, χρόνο και πολύ γκρίνια το επιτελείο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ κατάφερε τελικά να μαζέψει εξήντα και κάτι υπογραφές από «πράσινους» βουλευτές προκειμένου να κατατεθεί η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Οικονομία.

Βέβαια, λόγω των κρίσιμων εξελίξεων η κατάθεση στην Ολομέλεια αναβάλλεται για την ερχόμενη εβδομάδα αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που όχι μόνο εκτιμούν αλλά και εισηγούνται να μην κατατεθεί καθόλου!

Για ποιο λόγο; Θεωρούν δεδομένο το φιάσκο την ώρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Siemens.

Συγκεκριμένα, η πρόταση, πρέπει να ψηφιστεί από 151 βουλευτές, όμως με δεδομένη την άρνηση δεκάδων βουλευτών της συμπολίτευσης και του συνόλου της αντιπολίτευσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί πανηγυρικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών που έχουν αρνηθεί να υπογράψουν είναι η κυρία Σούλα Μερεντίτη, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η κυρία Τόνια Αντωνίου προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν αυτή την ώρα που μαχόμαστε για την σωτηρία της χώρας να ανοίγουμε εξεταστικές» συμπληρώνοντας «αυτό που προέχει είναι η εθνική συνεννόηση κα όχι η πόλωση του κλίματος με την ΝΔ».