ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προβληματισμένος έφυγε ο Σαμαράς

Προβληματισμένος έφυγε ο Σαμαράς

Εκνευρισμένος και ιδιαίτερα σκεπτικός απεχώρησε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση κράτησε μόλις 35 λεπτά και σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από τις δύο πλευρές, δεν υπήρξε η παραμικρή ταύτιση απόψεων μεταξύ των κυρίων Παπανδρέου και Σαμαρά.

Ούτως ή άλλως το ναυάγιο της συναντήσεως προδίκασε η ομιλία του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, στο πλαίσιο της οποίας εμφανίσθηκε οξύς και κατηγορηματικός εναντίον της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, κάτι που ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε στον πρωθυπουργό.

Ακόμα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε πολύ ενοχλημένος για το γεγονός πως την ώρα της συνάντησης, ο κ. Βενιζέλος ασκούσε δριμεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και για το γεγονός πως υπήρξε καθυστέρηση στο ραντεβού και αλλαγή της τοποθεσίας του την τελευταία στιγμή.

Ενδεικτικό του εκνευρισμού του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήταν και το γεγονός πως μόλις αντίκρισε τον κ. Παπανδρέου, του είπε: «Αν δεν ήταν αυτές οι συνθήκες δε θα ερχόμουν. Ήρθα να σε ακούσω και να φύγω».

Τότε, ο πρωθυπουργός αποφάνθηκε «Πάρε θέση για όσα ακούγονται και δημιουργούν ατμόσφαιρα», για να πάρει την απάντηση «Δεν τα λέω εγώ αυτά».

Ο κ. Παπανδρέου παρ' όλα αυτά ζήτησε τη στήριξη του κ. Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας για το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο τα σημάδια δεν ήταν και τόσο θετικά για αυτόν...