ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis - ΔΗΣΥ: Απόλυτη αρμοδιότητα της Προανακριτικής να διερευνήσει την υπόθεση

Σκάνδαλο Novartis - ΔΗΣΥ: Απόλυτη αρμοδιότητα της Προανακριτικής να διερευνήσει την υπόθεση

Προανακριτική Novartis | Ειδήσεις: Η Βουλή και η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης έχει την απόλυτη και πλήρη αρμοδιότητα διερεύνησης της υπόθεσης Novartis, είναι η θέση την οποία επανέλαβε στη σημερινή συνεδρίαση ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Θ. Παπαθεοδώρου.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει, ανέφερε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο εισηγητής της ΔΗΣΥ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Είπε επίσης ότι ο Ευ. Βενιζέλος προσέρχεται στην ειδική επιτροπή την προσεχή Τρίτη, κατόπιν της επιστολής που είχε αποστείλει με την ένσταση απαραδέκτου για τη διαδικασία που ακολουθείται.

Διαβάστε σχετικά:

Ο κ. Παπαθεοδώρου επέμεινε ότι το κύριο αντικείμενο της παρουσίας του Ευ. Βενιζέλου στην επιτροπή είναι η ένσταση που έχει κάνει, με τις δύο επιστολές του.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του ΚΚΕ ότι ΔΗΣΥ και Το Ποτάμι μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία μεθοδεύουν τη συσκότιση του σκανδάλου, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε ότι «δεν υπάρχει χώρος αναζήτησης αρμοδιότητας από τη στιγμή που το Σύνταγμα λέει πως η Βουλή, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, έχει κάθε αρμοδιότητα».

«Συνεπώς, έχουμε την αρμοδιότητα. Μετά λοιπόν την παρουσία του κ. Βενιζέλου στην Επιτροπή, την προσεχή Τρίτη, πρέπει να προχωρήσουμε σε προτάσεις για τον προγραμματισμό και να κόψουμε τις αναζητήσεις περί της αρμοδιότητας», δήλωσε ο εισηγητής της ΔΗΣΥ και έκανε γνωστό ότι η Συνεργασία είναι έτοιμη να καταθέσει τις προτάσεις για κλήση μαρτύρων, με πρώτους τους ανώνυμους μάρτυρες, ότι θέλει η επιτροπή να εργαστεί συστηματικά και να μην αναλωθεί ο χρόνος στο ζήτημα της αρμοδιότητας και σε ανύπαρκτα θέματα, διότι αυτό θα είναι μια τακτική συγκάλυψης.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Σχετικές ειδήσεις