ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Δεν αντέχουμε άλλο

Γ. Παπανδρέου: Δεν αντέχουμε άλλο

Το πολυνομοσχέδιο και οι τελευταίες λεπτομέρειες του, λίγο πριν την ψήφισή του στη Βουλή απασχόλησαν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν πάει άλλο, δεν αντέχουμε οι ίδιοι να σηκώνουμε το βάρος της τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος παρείχε μια τελευταία ενημέρωση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Αντί να στραφούμε πρώτα απ’ όλα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στις διαρθρωτικές αλλαγές στο κράτος στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εμείς χτυπάμε αλύπητα τα λαϊκά εισοδήματα», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και η ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση στη συνείδηση των λαών έχουν ταυτιστεί με τη φτώχεια, την ανεργία και το αδιέξοδο.

Η λαϊκή ρήση, «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» βασανίζει καθημερινά τον καθένα μας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε να ξετιναχθούν οι κατάλογοι με τα ονόματα όσων χρωστάνε στο δημόσιο, να ληφθούν μέτρα υπέρ των αδυνάτων, να πέσουν οι τιμές στα προϊόντα διατροφής και να προχωρήσει άμεσα η ανάπτυξη.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να μην υπάρξει μείωση των συντάξεων σε όσους είναι κάτω των 55 ετών.