ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οριακή η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Οριακή η κατάσταση στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Τo καλοκαίρι του 2010 ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" (20 Ιουνίου) δήλωνε ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσει με 153 βουλευτές.Αυτή η διαρροή δεν διαψεύστηκε ποτέ από την κυβέρνηση.

Από χθες η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετρά 153 βουλευτές, μετά από την διαγραφή της κ. Λούκα Κατσέλη , η οποία καταψήφισε το άρθρο 37 του Πολυνομοσχεδίου για τις κλαδικές συμβάσεις.

Εκτός από την κ. Κατσέλη δεν υπήρξαν άλλες διαρροές, καθώς το άρθρο 37 υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» έναντι 145 «οχι». Στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ναι» έναντι 144 «όχι».

Το πολυνομοσχέδιο το περιλαμβάνει διατάξεις για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο στο Δημόσιο, ρυθμίσεις στις συντάξεις και άλλες φορολογικές, αποτελούσε βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης.Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η Λούκα Κατσέλη επανέλαβε ότι αδυνατεί να ψηφίσει το άρθρο 37 με τη μορφή που έχει.

«Είναι θέμα αρχής» τόνισε, λέγοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας κατάφερε να διαφυλάξει τις συμβάσεις εργασίας και ότι η εμπειρία της στη θέση αυτή της επιτρέπει να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Διαβάστε περισσότερα στο: newscode.gr