ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Δεν μπορεί ο Τσίπρας να αστειεύεται με τα εθνικά θέματα

Κουμουτσάκος: Δεν μπορεί ο Τσίπρας να αστειεύεται με τα εθνικά θέματα

Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, την Παρασκευή (23/03) στις Βρυξέλλες, για το Σκοπιανό, επέκρινε το Σάββατο (24/03) ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να αστειεύεται με επιπολαιότητα και ρηχότητα για τόσο σοβαρά θέματα… Τη στιγμή που οι κυβερνώντες κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση οδυνηρού συμβιβασμού, δεν είναι στιγμές για αστεία, αλλά για σοβαρότητα», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στην κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, σημείωσε πως «με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρέπει να περιμένουμε κάτι στη Σύνοδο στη Βάρνα της Βουλγαρίας που πραγματοποιείται την προσεχή Δευτέρα».

Για το ανακοινωθέν της ΕΕ κατά της Τουρκίας, είπε ότι «ορθώς υπήρξε καταδικαστικό» και συμπλήρωσε: « Η Τουρκία προκαλεί και αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα σε Ελλάδα και Κύπρο. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και χωρίς πίεση στην Τουρκία αυτή η στάση. Ουσιαστικά, αμφισβητεί τη διεθνή νομιμότητα».

Εξάλλου, ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως η Ευρώπη των 27 έχει τη βούληση και είναι στη διακριτική της ευχέρεια «να ασκήσει πίεση στην Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τέλος, τη δημοσκόπηση της Marc, ο «γαλάζιος» βουλευτής σχολίασε: «Επιβεβαιώνεται η πρωτοκαθεδρία της ΝΔ, η πορεία μας προς την αυτοδυναμία είναι δεδομένη. Η ΝΔ έχει τις λύσεις για όλα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τον πολίτη».

Διαβάστε επίσης: